Onun için yürüyemez diyen doktorları şaşırttı

Onun için yürüyemez diyen doktorları şaşırttı

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de beyninin bazı kısımları olması gereken yerin dışında olarak dünyaya gelen Finley Lamb isimli çocuk şimdi 5 yaşında.

Yaşamaz ve konuşamaz denilen çocuk, gösterdiği gelişmeyle doktorları şaşırttı. Çocuğun beyninde Periventriküler Noduler Heterotopi denilen anormallik var. Bu da "gri madde"nin doğru yerde olmadığı anlamına geliyor. Wallasey'deki çocuğun bu sebeple yürüyemeyeceği ve konuşamayacağı, yüzde 90 ihtimalle de çocukta sara hastalığı görüleceği tahmin ediliyordu. Lamb tahminlerin aksine geçen sene ilk adımlarını attı, bu sene de ilkokula başladı. Çocuk okula da yürüyerek gidiyor. Annesi Sara, "Finley, ilk kez ben araba kullanırken konuştu. Sevinçten neredeyse kaza yapacaktım. Şimdi ise sürekli konuşuyor. Günün birinde evladımızın okulda diğer çocuklar gibi koşturacağını hayal bile edemiyorduk" dedi. Yine de Lamb için her şey güllük gülistanlık değil. Çocukta kalp, akciğer ve bağırsak problemleri görülmesi yüksek ihtimal.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...