Pınar Gültekin davasında yine sonuç çıkmadı

Düzenleyen:
Pınar Gültekin davasında yine sonuç çıkmadı

YAŞAM Haberleri

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Cemal Metin Avcı, olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu söyledi. Davayı karara bağlamayan mahkeme, Gültekin'in telefon şifresinin kırılması için ABD'ye yeniden müzekkere yazılmasını istedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde hunharca katledildi. Genç kızı öldürdüğünü iddia eden erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tutuklandı. Cezaevine konulan zanlı hakkında  "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Davanın yedinci duruşması bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Yeniden hâkim karşısına çıkan tutuklu sanık, mahkeme başkanının, "yaşananları neden ailene anlatmadın?" sorusuna "Korktum. Kimseye söyleyemedim. Onları da zan altında bırakmak istemedim. Daha kötü olmalarını istemedim" diye cevap verdi. Avcı "Olaydan sonra iki gün boyunca bağ evinde ne yaptınız?' sorusuna da "Depo olarak kullandığımız için sürekli gittiğim bir yer. Şu an hatırlamıyorum. Psikolojim çok bozuk. Sürekli değişik şeylerle suçlanıyorum. Şu an pek kendimde olmadığım için olaydan iki gün sonra gittim mi hatırlamıyorum. Gülağzı mevkisinde PTS kayıtlarının neden çıkmadığını da bilmiyorum" şeklinde cevapladı.

"ÇOK PİŞMANIM"
Avcı, Adli Tıp raporunu kabul etmediğini, telefon şifresinin gelmesinin beklenmesini talep ettiğini belirterek "Aileme yapılan saldırıları da kabul etmiyorum. Bütün ailem gereksiz yere, olmayan şeylerle suçlanıyor. Ben bir suç işledim ve çok pişmanım. Sürekli yoğun tehdit altındayım" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Heyet, maktulün telefonunun Android şifresiyle ilgili ABD'ye yeniden müzekkere (bir iş için, ilgili üst makama yazılan yazı) yazılmasına karar vererek, duruşmayı 20 Aralık'a erteledi. Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, karara ilişkin "ABD'ye yeniden müzekkere yazılacak. Uzun bir süreç olacak" yorumunda bulundu.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...