Vücuttaki pis kanı temizliyor.. 1 tutam yemek bile etkisini gösteriyor..

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Hünnap meyvesinin sağlığa faydasını saymakla bitiremeyiz. Şifalı meyve toksinleri vücuttan hızlıca atarak vücuttaki pis kanı temizliyor…

Hünnap meyvesi, kalori içeriği düşük olması nedeniyle diyet yapanların da tüketebileceği bir meyve olmakla birlikte, en şifalı besinler arasında yer alıyor.

Vücut direncini artırarak adeta yaşlanmayı durdurabilen bu meyve, aynı zamanda stresi azalttığı için depresyona iyi geliyor.

Hünnap meyvesinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Toksinleri vücuttan hızlıca atarak kanı temizleyen bu meyve, mucizevi etkileri sayesinde adeta bir şifa kaynağı haline geliyor.

Vücuttaki pis kanı temizliyor.. 1 tutam yemek bile etkisini gösteriyor..

Sabah.com.tr’nin derlediği bilgilere göre hünnap meyvesi;

  • Hünnap, saponinler, polisakkaritler ve flavonoidler olarak bilinen bileşikleri içeriyor.
  • Bu zengin içeriği sayesinde ise doğal bir sakinleştirici görevi görüyor.
  • Hünnap tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı. A vitamini bakımında da bir hayli zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • Bağırsak sorunlarına iyi geliyor. Kabızlık problemini tedavi ediyor. Hünnap, potasyum açısından da bir hayli zengin.
  • 1 fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacımızın yaklaşık % 15'ini karşılıyor. Araştırmalara göre hünnap, doğal bir antidepresan.

HÜNNAP KAÇ KALORİ?

Hünnap, 100 gramında yaklaşık 49 kalori içeren düşük kalorili bir meyvedir. Ancak kalori miktarı meyvenin olgunluk derecesine, büyüklüğüne ve çeşidine göre değişebilir.

Böyle diyet yapanların da sıkça tüketeceği bir meyve olan hünnap her yönüyle tam bir şifa deposu.

Peki siz hünnap meyvesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Derleyen: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...