"Resulullah aşkı" ile...

A -
A +

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ebu Bekir'in üstünlüğü, namaz ve orucunun çokluğu ile değil, onun kalbinde bulunan bir şey iledir."

Hazreti Ebu Bekir, Peygamberlerden sonra, insanların en üstünüdür. Aşere-i Mübeşşerenin yani Cennetle müjdelenen on sahabenin birincisidir. Peygamber Efendimizin kayınpederi, Hazret-i Âişe'nin babasıdır. Eshab-ı kiramın en çok ilim sahibi olanlarındandı. Her ilimde müracaat kaynağı olmuştur. İslami ilimlerin bütün meselelerini bilirdi. Nitekim Resulullah Efendimiz "Göğsümdeki marifetlerin, bilgilerin hepsini, Ebu Bekir'in göğsüne akıttım" buyurmuştur.

Hazret-i Ebu Bekir'in faziletleri, üstünlükleri çoktur. Bunların her biri, Kur'an-ı kerimin, hadis-i şeriflerin ve Eshab-ı kiram ile diğer din âlimlerinin haber vermesiyle anlaşılmıştır...

Bir mecliste, Hazret-i Ebu Bekir'in ismi geçince, Hazret-i Ömer şöyle dedi:
"Ömrümdeki bütün amelimin Ebu Bekir'in, bir gün ve gecelik ameli gibi olmasını isterdim."

Ebu Hüreyre hazretleri anlatır:
"Resulullah Efendimiz buyurdu ki: (Bir kimse eşyadan bir çift şeyi sadaka etse, fisebilillah Cennet kapılarından davet olunur. Cennet için kapılar vardır. Her kim ki namaz ehlindendir, namaz kapısından davet olunur. Her kim ki cihad ehlindendir, cihad kapısından davet olunur. Her kimse ki sadaka ehlindendir, sadaka kapısından davet olunur. Her kimse ki oruç ehlindendir, reyyan kapısından davet olunur.) Hazreti Ebu Bekir sual etti ki: Ya Resulallah! Bu kapıların her birinden çağrılanlara bir müşkilat yoktur. Lakin, bu kapıların hepsinden birden çağrılan kimse var mıdır?

Resul-i ekrem (Evet, sen o kimselerdensin) buyurdu... Resulullah orada bulunanlara hitaben sordu:
(Bugün sizin içinizde oruçlu olan var mıdır?) Ebu Bekir, ben oruçluyum dedi.
(Sizden bugün kim cenaze hizmetinde bulundu?) Ebu Bekir, ben bulundum dedi.
(Sizden bugün, bir fakire kim yiyecek verdi?) Ebu Bekir, ben verdim dedi.
(Sizden bugün, kim hasta ziyaretine gitti?) Ebu Bekir, ben gittim dedi.

Bunun üzerine Resulullah Efendimiz buyurdu ki:
(Bu hasletler bir kimsede bir arada olunca, o kimse [hesapsız] Cennete girer.)
O mübareğin Resulullaha bağlılığı, herkesten çok idi. (Ebu Bekir'in üstünlüğü, namaz ve orucunun çokluğu ile değil, onun kalbinde bulunan bir şey iledir) hadis-i şerifinde bildirilen "şey" onun, "Resulullah aşkı"dır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.