Cennet gençlerinin yüksekleri...

A -
A +
Resulullah efendimiz buyurdu ki: "Fatıma, Cennet hatunlarının üstünü, Hasan ve Hüseyin de Cennet gençlerinin yüksekleridir."

Peygamber efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) torunları Hazret-i Hasan ve Hazret-i Hüseyin Ehl-i beytin göz bebekleridir. Resulullah efendimiz buyurdu ki: (Fatıma, Cennet hatunlarının üstünü, Hasan ve Hüseyin de Cennet gençlerinin yüksekleridir.) [Tirmizi]
Abdullah ibni Abbas hazretleri anlatır:
Resulullahın huzurunda idim. Fatıma ağlayarak gelip dedi ki:
-Babacığım, Hasan ve Hüseyin evden oyun için çıkmışlardı, uzun zamandır dönmediler. Ali de evde yok ki gidip onları arasın! 
Resulullah efendimiz;
-Ya Fatıma, üzülme, Allahü teâlâ onları korur, buyurdu ve (Ya Rabbi, o ikisini, eğer denizde iseler de, inâyet kayığın ile kenara getir. Eğer sahrada iseler de, hidayet rehberin ile evine getir) diye dua etti.
Cebrail aleyhisselam gelip, dedi ki:
-Ya Resulallah, hiç elem çekme ki, o iki şehzadeniz Neccar oğullarının bahçesinde emniyettedirler. Allahü teâlâ onları muhafaza için iki melek vazifelendirmiştir. Kanatlarını onlara gerip, hizmetleri ile meşguldürler.
Resulullah efendimiz o bahçeye gittiler. Onları alıp eve dönerken, Hüseyin'i melek taşıyordu. Ebu Eyyub-i Ensari görünce, meleği hissetmeyip, zannetti ki, ikisini de Resulullah götürmektedir. Dedi ki:
-Ya Resulallah, birini bana verin, yükünüzü hafifleteyim. Resulullah buyurdu ki:
-Ya Eba Eyyub! Bunlar dünyada mükerrem, ahirette muhteremdir. Valideleri kendilerinden eşref ve efdaldir. 
***
Bir kimse, Peygamber efendimize hediye olarak bir ceylan yavrusu getirdi. Resulullah onu torunu Hasan'a verdi. Hüseyin bunu işitince Resulullahın huzuruna gelip ağlayarak;
-Dedeciğim, ben de ceylan yavrusu isterim, dedi... Resul-i ekrem düşünceli otururken gördü ki, bir ceylan, yavrusuyla acele acele gelir. Resulullahın huzuruna geldiğinde, fasih bir lisan ile şöyle dedi:
-Ya Resulallah! Allah bana iki yavru ihsan etmişti. Birini bir avcı tutup, size getirdi. Biri benim ile kaldı. Onu emzirmekle meşgul iken, nida geldi ki, (Bir yavrun Hasan'a vasıl oldu. Hüseyin de ceylan yavrusu istiyor, bunun için ağlıyor. Durmayıp, bu yavrunu da çabuk huzura götür. Onun sıkıntısını kalbinden gider.) Resulullah bu haberden mesrur olup, o ceylan yavrusunu da Hüseyin'e verip, hatır-ı şerifini teselli etti...
Bizler de, günümüzdeki seyyidlerin ve şeriflerin üzüntülerini, sıkıntılarını gidererek Resulullah efendimizi sevindirelim...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.