"Salevat okuyan mümine elbette yardım ederim..."

A -
A +
Süfyan-ı Sevri hazretleri hacca gitmişti. Kâbe'yi tavaf ederken her adımında salevat-ı şerife okuyan biri dikkatini çeker!..     Resulullah efendimizin ismi söylenince veya işitilince, "aleyhisselam""aleyhissalâtü vesselâm" veya "sallallahü aleyhi ve sellem" demekle, ona salât getirilmiş olur. Salevatın en kısası "Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed"dir.
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Bir gün dört büyük melek geldi. Cebrail aleyhisselam dedi ki:
-Ya Resulallah, sana her gün on salevat getirenin elinden tutar, sıratı kuş gibi geçiririm.
Mikail aleyhisselam dedi ki:
-Ben de, ona, Kevser havuzundan kana kana içiririm.
İsrafil aleyhisselam dedi ki:
-Ben de, onun affı için başımı secdeye koyarım. Allahü teâlâ onu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam.
Azrail aleyhisselam da dedi ki:
-Ben de, onun ruhunu, Peygamberler gibi kabzederim.
Ben de; "Bu ne büyük lütuf ve ne büyük bir ihsandır ya Rabbi" dedim.)

Her gün az veya çok salevat söylemeye çalışmalıyız. Yolda giderken, iş yaparken her fırsatta söylemeliyiz. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kıyamette bana en yakın olan, en çok salevat getirendir.) [Tirmizi]
(Cuma günleri bana 80 salevat okuyanın 80 yıllık günahı affolur.) [Şir’a]
            *** Büyük velîlerden Süfyan-ı Sevri hazretleri anlatır: Kâbe'yi tavaf ederken, her adımında salevat okuyan birini gördüm. Ona; -Sen gerekli duaları bırakıp hep salevat okuyorsun. Her yerde okunacak dua var, dedim. -Sen kimsin? dedi. Ben de kendimi tanıttım. -Sen avamdan değilsin, âlimsin, sana anlatayım, diyerek şöyle anlattı: -Babamla Beytullaha gitmek üzere yola çıkmıştık. Yolda hastalandı. Onu tedavi etmek için epey uğraştıysam da babam vefat etti. Baktım, ölünce yüzü karardı. Yüzünü kapattım. Yanında uyuyakalmışım. Rüyamda öyle bir zat gördüm ki, ondan daha güzel yüzlü hiç kimse görmemiştim. Çok güzel kokuyordu. Babamın yanına geldi. Yüzündeki örtüyü kaldırıp elini babamın yüzüne sürdü. Babamın siyah yüzü nurlandı, bembeyaz oldu. Bu zâta kim olduğunu sorunca, "Ben Resulullahım. Baban, ömrünü boşa harcadı. Fakat bana çok salevat okurdu, şimdi sıkıntıda olduğunu bildirdiler, kendisi de benden yardım istedi. Çok salevat okuyan mümine ben elbette yardım ederim" buyurdu... Uyanınca babamın yüzünün bembeyaz, nur gibi olduğunu gördüm. İşte bu sebepten her yerde Peygamber efendimize çok salevat okuyorum...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.