“Andımız açılımı” ve ırkçılık

A -
A +
Sözcü gazetesi, iki gün önce manşetten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a açık çağrı yaptı:
“Açılım yüzünden kaldırılan andımız yeniden okunsun”
İlköğretim okullarındaki tüm öğrencilere papağan gibi ezberlettirilip her sabah okutturulan “Öğrenci andı”ndan söz ediyorlar.
Hatırlayalım:
Türk’üm, doğruyum, çalışkanım.
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürüyeceğime and içerim.
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türk’üm diyene!
Sayın Millî Eğitim Bakanı’nın sosyal demokrat olduğu söyleniyor. Tabii ki bunun hiçbir sakıncası yok. Kendisi zaten kalitesi, mesleğindeki başarıları, eğitim meselesine olan hâkimiyeti nedeniyle muhalif ya da muvafık herkesin üzerinde mutabık olduğu isimlerden biri. Bu hepimize umut verdi. Özellikle de kabinenin oluşturulmasında diğer pek çok isimle birlikte hep sözünü ettiğimiz LİYAKAT’ın öne çıkması adına çok olumlu bir gelişmeydi.
Sözcü gazetesi Bakan Ziya Selçuk’a “Nasıl olsa AK Partili değil” fikriyle destek verdi. Hatta kendisiyle röportajlar yaptı. Yazarları onunla ilgili hep pozitif yazılar kaleme aldı.
Ama şimdi bu desteğin diyetini istiyorlar.
“Andımız geri gelsin”
Baştan aşağı ırkçılık kokan çürümüş bir metin olan “Öğrenci andı” Hitler Almanya’sı ve faşist İtalya döneminden esinlenilerek okullarda okutulmaya başlanmıştı. Şimdilerde sadece Kuzey Kore benzeri ülkelerde var.
Yıllarca Türkler dışındaki diğer etnik kesimlerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının varlığını Türk varlığına armağan ettik. Türk olmadan doğruluk, çalışkanlık ve dürüstlük olmayacağını beyinlerine kazımaya çalıştık. Hatta saf Türk soyundan gelmeden mutlu olunamayacağını çığırdık.
Ne oldu? Türkiye’nin birlik ve beraberliği pekişti mi 85 yıl boyunca?
Şaşırtıcı değil. Sözcü gazetesini motive eden FETÖ zihniyetinin de faşist ve ırkçı olduğunu biliyoruz. Ama bu gazetenin yazarlarıyla okuyucularının kumaşında Mahmut Esat Bozkurt çizgisinde, Kemalist-ulusalcı kimlikten gelen etkiyle Türk ırkının diğer ırklara göre üstünlüğünü şevkle savunan bir damar bulunduğunu da yıllar itibarıyla hep birlikte idrak ettik.
Hani şu tapındıkları eski CHP’li milletvekili ve bakanlık yapmış kişi. Ne diyordu bir seçim konuşmasında Mahmut Esat Bozkurt:
“Türk bu ülkenin yegâne efendisi, yegâne sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler.”
Onun adına İstanbul Barosunda bir salon var. Bakanlığı sırasında İsmet İnönü’ye “Efendimiz” diye hitap eden hukukçu ve mühim bir zatmış.
Gazetenin yazarlarından Saygı Öztürk, Danıştay 8. Dairesi savcısının “Namütenahi bilgiye ve deneyime dayalı eşsiz yorumları”ndan aldığı katkıyla döktürüyor. Efendim Türk sözcüğü ırkı temsil etmiyormuş, milleti temsil ediyormuş vs. vs.
Geç Saygı geç!
Siz Mahmut Esat Bozkurtların torunlarısınız.
Kürtlere “EŞEK KÜRT” anlamına gelen KERKÜRT, kravat takılması zorunluluğu getirilen Diyarbakırlı şoförlere KRO-VAT diyen, yöneticisi olduğu gazetede Galatasaray-Leeds maçı sonrasında İKİ Leeds taraftarı öldürülünce manşetten TWO SIZE başlığını atan (GS, maçta Leeds’i 2-0 yenmişti) Yılmaz Özdil bu gazetenin en çok okunan yazarı. Diğer yazarlarının da ondan aşağı kalır yanı yok. Bekir Coşkun ile Emin Çölaşan’ın AK Parti’ye oy veren insanları nasıl aşağıladıkları unutulmuş değil. Soner Yalçın bu ülkede yıllarca kimin Türk soyundan gelmediğinin izini sürdü, insanları “O Yahudi, bu Sabetaycı” diye tasnifleyip ihbar etti.
Şimdi “Suriyeliler defolsun” hashtag’iyle tüm bu kesimi tavlayıp koyun gibi peşinden sürükleyen FETÖ’cüler de Andımız’ın geri gelmesini sabırsızlıkla bekliyorlar. Bu yüzden Sözcü’nün böyle bir manşeti atması tesadüf değil. Zaten siyasetteki bir takım adamları her türlü kışkırtıcılığı sosyal medya aracılığıyla vazife olarak yürütmekteler.
Şöyle de olabilir o vakit:
Türk’üm doğruyum çalışkanım
Yasam Türk olmayanları kovmak
Varlığını Türk varlığına armağan etmeyenlerin canına okumak
Ne mutlu Türk’üm diyene, yazıklar olsun demeyene.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.