İmamoğlu’nun reklam şirketi, ortaklarının ilginç aile bağlantıları...

A -
A +
 
Önceki gün Mevlüt Yüksel’in yazdığı haber, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şapkadan çıkarıp ihalesiz olarak İstanbul’un tüm reklamlarını altın tepside sunduğu Advertcity adlı şirketin ilginç ortaklık yapısını gözler önüne sermekteydi.
İmamoğlu’nun Başkan olmasından 4-5 ay sonra kurulan BVA Reklamcılık adlı şirketin reklam markası Advertcity, bir anda tüm İstanbul’un her tarafını; duvar panolarını, üst geçitleri, reklam ekranlarını sardı. Advertcity firmasına İBB Kültür AŞ’den 3-G davet usulü ihale açılmadan bu reklam alanları ikram edildi.
BVA’nın, yani Advertcity’nin ortakları Ahmet Köksal ve Murat Kapki.
Önce Ahmet Köksal’a bakalım. Daha da ilginç ve soru işaretleriyle, bilinmezliklerle dolu bir isim olan Murat Kapki ise aşağıda.
Ahmet Köksal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na sponsor olan Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksalın kardeşi.
Malum Hüseyin Köksal, OLAY TV’nin kuruluşunda da Cavit Çağlar ile ortaktı. Çağlar, OLAY TV’yi lisansı elinde olduğu için kapatınca, Hüseyin Köksal yeni bir lisans arayışı peşine düştü. Hâlihazırda yayın yapmayan binada 40-50 çalışanın parasını ödemeye devam ediyor.
İmamoğlu, Candaş Tolga Işık’a Global TV’de verdiği röportajda âdeta Hüseyin Köksal ve Olay TV ile bağlantısını rasyonalleştirmeye ve sıradanlaştırmaya çalışmaktaydı. Hüseyin Köksal ile bu doğrudan ve dolaylı bağlantısının, Advertcity yoluyla OLAY TV’yi fonladığının ortaya çıkacağını tabii ki biliyordu ve yayında ön almaya çalışıp “Bizim belediye olarak görevimiz yayıncılığa da sahip çıkmaktır” gibi acayip laflar ediyordu. Anlattığı masala göre ne hikmetse Hüseyin Köksal da OLAY TV’yi kurarken İmamoğlu’na gelmiş ve onun fikrini sormuş. İmamoğlu da “Tarafsız, objektif yayıncılık yapın, başka bir şey istemem” demiş. Hakikaten insana kahkaha attırmakta üstüne yok Ekrem İmamoğlu’nun.
Hüseyin Köksal’ın kardeşi Ahmet Köksal ile birlikte Advertcity’nin ortağı olan Murat Kapki ise hayatına genç yaşta aile şirketlerinde çalışarak başlayan ünlü iş adamı. 2009 yılında hâlen Türkiye'nin 49 ilinde faaliyet gösteren Completo adlı şirketi kurmuş... Biyografisine baktığımda Diyarbakırlı olan Murat Kapki’nin aile şirketlerinde çalışarak yetiştiği belirtiliyor. Bunun dışında çok da fazla bilgi yok ailesi hakkında. Küçük bir araştırma yapınca Serhat Kapki ve Ferhat Kapki adlı iki kardeşinin olduğunu öğrendim. Serhat Kapki ünlü markaların fotoğrafçılığını yapan biri. Ancak Ferhat Kapki hakkında internette neredeyse hiçbir bilgi yok. Ne Serhat Kapki’nin ve Murat Kapki’nin ne de baba Zülküf Kapki’nin sosyal medya hesaplarında Ferhat Kapki’nin izi yok. Ne takip ediyorlar, ne de Ferhat Kapki tarafından takip ediliyorlar. Çok tuhaf doğrusu. Gerçekten de böyle bir kardeş yok muydu? Acaba kuzen miydiler?
 
İmamoğlu’nun reklam şirketi, ortaklarının ilginç aile bağlantıları...
 
Ama nihayetinde Ferhat Kapki’yi hiç “umulmadık” bir yerde buldum.
Evet, Ferhat Kapki ta Amerikalardaymış meğer.
Nerede biliyor musunuz?
Ohio’daki Youngstown Horizon Science Academy adlı okulun müdürü kendisi.
 
İmamoğlu’nun reklam şirketi, ortaklarının ilginç aile bağlantıları...
 
Doğru tahmin ettiniz, adı geçen okul FETÖ’nün ünlü charter okullarından biri ve en ünlülerinden. FETÖ’ye bağlı okulların dünya çapında ortak kullanılan bir adı bulunmamakla birlikte, Horizon, Light, Rainbow, Harmony gibi müşterek isimler kullanılıyor. En büyük charter okul ağı ise sırasıyla Teksas (Harmony), Ohio (Horizon), Kaliforniya (Magnolia) ve Florida’da. Yaklaşık 27 eyaletteki 155 charter okul vasıtasıyla örgüt, ABD devletinden yıllık en az 500 milyon ABD doları gelir elde ediyor.
Hatırlayacaksınız uluslararası hukuk firması Amsterdam & Partners, Ohio eyaletinde faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı bu Horizon okullarında yolsuzluk yapıldığını tespit ettiklerini, sadece Ohio'da emlak dolandırıcılığından 19 milyon dolar yasa dışı gelir elde edildiğini belirterek bu okulların soruşturulması konusunda yetkili makamlara resmî başvuruda bulunmuştu.
Edindiğim bilgiye göre Ferhat Kapki, Sümeyra Kapki ile evli ve iki çocukları var. Ohio’daki Sheffield Lake’de göl kenarında bir kasabada yaşadıkları ileri sürülüyor.
Hepsi bu. Bunun dışında hakkındaki tüm bilgiler karartılmış.
Çok merak ettim.
ABD’deki FETÖ Okulu Müdürü Ferhat Kapki, bu ailenin nesidir? İmamoğlu’nun İstanbul’un reklamlarını altın tepside sunduğu Advertcity adlı şirketin ortağı Murat Kapki’nin kardeşi olduğunu ciddi kaynaklarımdan işittim ama küçük bir ihtimali de bir kenara koyuyorum. Bu kadar yok sayılan bir isim, bir “kardeş” hayli dikkat çekici çünkü.
Murat Kapki de geçmişte ABD’de yaşamış ve 2004 civarında Türkiye’ye dönmüş.
Siz de fark ediyor musunuz? Neredeyse her gün, Ekrem İmamoğlu’nun giderek alengirli hâle gelen ilişkiler ağından bir kesit daha öğrenmiş oluyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.