Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

A -
A +

Ukrayna’daki kirli savaştan zarar görenler yalnızca siviller. Rusya’nın işgaliyle birlikte pek çok şehir âdeta haritadan silindi. Yaklaşık 4,5 milyon Ukraynalı mülteci oldu. Bir o kadar da iç göç var. ABD’nin Ukrayna’da seçtirdiği bir kukla olan Volodimir Zelenskiy’nin kapıldığı ham hayaller yüzünden gelinen nokta bu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan barışa her zamankinden daha yakın olunduğunu açıkladı dün. Öyle görünüyor ki bir barış anlaşması mutlaka olacak. Ama geriye, şehirleri haritadan silinmiş, askerî havalimanları, araç ve teçhizatları, silahları, uçakları, fabrikaları, kurumları yerle bir edilmiş, büyük bir ekonomik kayıpla baş başa kalan bir ülke kalacak.

Ne için?

Rusya’yı çökerteyim de bir halk ve ülkesi olmasa da olur diye bakan emperyalist devlet kafası bu. ABD’nin Rusya’ya en ağır yaptırımları uygulamak ve onu dünyadaki güç dengesinden silmek için “meşru bir gerekçe”ye ihtiyacı vardı, onu bu sayede elde etti. Rusya için çok da tın... Soruyorum, bu ülkeyi ve ordusunu tanımak için Ukrayna halkının daha neleri yaşaması gerekiyordu? Çeçenistan’ı görmediler mi? Daha yakın zamanda Gürcistan’ı.

Yok, karada Rus ordusu palavraymış da yok Ukraynalılar direnmiş de vs. vs... Yahu ülkenin geldiği hâle bakın! Geçin efendim geçin, hâlâ gerçeği göremiyorsunuz.

Şimdi Ruslar güçlerini Donbass’a doğru kaydırdılar. Anlaşmanın Donbass’ın Rusya’ya ilhakı ile sonlanacağına bahse girerim. Sonuçta kim kazanmış olacak? Kırım’dan sonra Donbass’ı da ilhak etmiş bir Rusya mı yoksa yukarıda anlattığım gibi perişan edilmiş Ukrayna mı?

Tekrar soruyorum ne için?

Ukrayna yönetimi ve başındaki Zelenskiy ise bugünleri kendi elleriyle hazırladı. Ülke sınırları içindeki 10 milyona yakın Rus’u denetleyebilmek, bastırabilmek için Nazizmi hortlattı. Azov Taburları diye adlandırılan Nazi soytarısı ırkçılar Ukrayna Ordusu’nun bir yan unsuru olarak faaliyet göstermeye ve devlet tarafından himaye edilmeye başlandı. Resmi törenlerde binlerce militanıyla, tıpkı Nazi SS’ler gibi kahverengi gömlekler giyerek resmigeçitlere katılacak kadar devletin bir parçası hâline geldi. Azov Taburlarının on binlerce insan hakkı ihlali var. Başta Ruslar olmak üzere, Türkmenler, Romanlar, Yahudiler, Siyahlar; herkese. Zelenskiy’nin çıkardığı ırk yasasıyla Ukrayna halkını yalnızca İskandinav kökenli Ukraynalı olarak tanımlamasıyla birlikte bu saldırılar âdeta sıradanlaştı.

Zelenskiy bu Nazi taburlarını koruyup kolluyor ve onlara çok güveniyor. Çünkü onlar bizdeki Gezi benzeri Maydan olayları (2014) esnasında düzenledikleri suikastlarla kışkırtıcılığı artırarak kaos oluşturmuşlar ve Devlet Başkanı Yanukoviç’in darbe ile devrilmesini sağlamışlardı.

Sizlere geçtiğimiz günlerde yaşanan ve gözden kaçan iki olayı anlatacağım.

ABD'nin Fox News kanalı, 1 Nisan'da Zelenskiy ile video bağlantısı yoluyla bir röportaj yaptı.

Röportajda Sunucu Bret Baier, Zelenskiy'e şu soruyu yöneltti:

Bizim için bir şeyi açıklığa kavuşturmanızı istiyorum. Azov Taburu hakkındaki haberler, deniliyor ki, bu Nazi bağlantılı örgüt ülkenizde milis güç olarak faaliyet gösteriyor, kendi başına zulüm işliyor. Amerikalılar bu birlik ve ilgili haberler hakkında ne bilmeli?”

Zelenskiy'nin cevabı şöyle oldu:

“Yani, Azov çok sayıda taburdan biri. Neyseler o, ülkemizi savunuyorlar. Ve daha sonra sana, sonradan Ukrayna ordusuna dâhil edilen bu gönüllü taburların tüm bileşenleri hakkında her şeyi açıklamak isterim. Bu Azov savaşçıları artık kendinden müteşekkil bir grup değil, Ukrayna ordusunun bir parçası. Bazıları, Ukrayna yasalarını ihlal etti ve gerçekten mahkemeye çıkarılıp hapis cezası aldı. Yani hukuk her şeyin üstündedir.”

Ancak Fox News, röportajın resmî YouTube kanalına yüklenmiş videosu ile internet sitesinde dökümü yapılmış haberinden bu soru cevap kısmını çıkardı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un, Donbass dâhil doğu ve güneyde Rusça konuşan ayrılıkçılarla mücadele için paramiliter birlikler oluşturulması talimatını vermesinin ardından Mayıs 2014'te güneydeki Berdyansk liman kentinde kurulan Azov Taburları ABD desteğiyle Kiev'de yönetimin devrilmesinde başrolü oynayan Sağ Sektör gibi oluşumlar için bir güç merkezi hâline geldi. Batı medyası Azov ve Aydar Taburlarının ideolojilerini hiç gündeme getirmiyor. Bu çok normal, Suriye’nin kuzeyinde de PKK uzantısı YPG’ye bir garnizon devleti kurdurmak için korkunç boyutlarda silah yardımı yapan, YPG’nin terör örgütü olmadığını iddia eden ABD için bu çok olağan.

İkinci olay da Zelenskiy’nin Yunan Parlamentosu’nda Nazi Azov Taburu üyeleriyle konuşma yapmasıydı. Muhalefetteki partiler Neo-Nazileri protesto ederek parlamentodan ayrıldılar. Eski Yunan Başbakanı Syriza Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras büyük tepki göstererek “Neo-Nazi Azov taburu üyelerinin, parlamentoya hitaben konuşmaları, tarihi bir utançtır ” dedi.  Zelenskiy bununla kalmadı, 1821’de on binlerce Türkü kadın çoluk-çocuk katleden Yunan Filiki Eterya örgütünü öve öve bitiremedi.

 

BU HESABI TAKİP EDİN, UKRAYNA NAZİZMİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRÜN

 

Bu konuda sizle BİR TWİTTER HESABI paylaşacağım. Bu hesaba girdiğiniz zaman Azov Taburları’na bağlı Nazilerin insan hakları ihlallerini canlı canlı, video görüntüleriyle izleyeceksiniz ve dehşete düşeceksiniz.

Yukarıda bahsettiğim Twitter hesabı  @DaniMayakovski girişli Daniel Mayakovski adıyla yazan biri. Muhtemelen kendi adı değil. Rus olabilme ihtimali çok fazla yok çünkü İspanyolca yazıyor. Öyle çok vukuatları var ki Azov Taburları’nın sayfalar yetmez yazmaya. Dediğim gibi İspanyolca yazıyor ama Twitter’da çeviri kolaylığı olduğu için rahatlıkla Türkçe içeriğini okuyabilir ve paylaştığı videolarda Azov ve Aydar Taburları’na bağlı faşistlerin neler yaptığını izleyip, zihniyetlerinin ne olduğunu anlama imkânı bulabilirsiniz.

Birkaçını burada paylaşayım:

Azov Taburlarına bağlı Naziler, Aralık 2021'de Ukrayna'nın Lysychansk kentindeki Holokost'un Yahudi kurbanları için toplu mezarları ve bir anıtı yok ettiler. Orada Hitler orduları ve Alman Nazileri tarafından 2. Dünya Savaşı esnasında öldürülen 800 Yahudi’nin mezarı vardı.

Aşağıda Rohatyn bölgesinde, Ukrayna'da Yahudilere ve Polonyalılara yönelik toplu katliamların faili Oleksa Demsky’nin anıtı var. Bu katil savaş sırasında Kızılordu tarafından öldürülmüştü. 2020 yılında anıtı açıldı ve iki yanında da Naziler nöbet tutuyor.

 

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

 

Ukrayna hükûmeti, Nazi soykırımcısı Stepan Bandera'nın doğum gününü 2020 yılında resmî binasına afişini koyarak kutluyor. Stepan Bandera, Adolf Hitler'in Ukrayna'daki en büyük iş birlikçisi ve 100 binden fazla Yahudi, Polonyalı, Çingene ve Komünistin imhasının organizatörüydü.

 

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

 

Sırf Rus tişörtü giydiği için Ukrayna polisi tarafından gözaltına alınan Amerikalı bir turist. 2020. Aşağıdaki linke tıklayın.

https://twitter.com/i/status/1503975067180584964

 

Ukraynalı askerler Nazi selamı veriyor ve saldırı tüfeklerinde Adolf Hitler'in SS Tottenkopfs kafatası çıkartmaları var, 2018...

 

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

 

Dediğim gibi, Azov Taburlarının üniformalarında kahverenginin seçilmesi tesadüf değil. Kiev belediye polislerinden biri olan Artyom Romanov, Facebook çalışma bölümünde, Kiev Belediyesi’nin Hauptsturmführer’i (Hitler'in SS subayı) olmakla övünüyor.

 

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

 

Azov Taburu’ndan birkaç Ukraynalı Nazi eğitim kamplarından birinde gamalı haçla poz veriyor. Yıl 2018...

 

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

Aydar Taburundan Ukraynalı Naziler, halka karşı sistematik terör eylemlerinden birinde, Kiev'deki bir inşaat sahasının yakınında "Rus yanlısı" olduğundan şüphelendikleri insanları dövüp terör estiriyor. Aşağıdaki linke tıklayın lütfen.

https://twitter.com/i/status/1504343779121188865

 

Ukraynalı Naziler, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilere karşı kazanılan zaferin yıl dönümü olan 9 Mayıs Zafer Bayramı'nı kutlayanlara saldırıyor. Törene katılan ve Naziler tarafından ellerindeki çiçekler alınan bir genç kız ağlayarak uzaklaşıyor. İkinci linkte de Naziler yine bir başka zafer Bayramı kutlamasındaki muhariplere saldırıyor ve yaşlı bir kadının üzerine boya atıyorlar. https://twitter.com/i/status/1504708195658391570

https://twitter.com/i/status/1505058581296603143

 

Aşağıdaki Nazi’nin adı Alexander Medvedev. Ukrayna ordusundan bir onur madalyası aldı.

 

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

 

Burada, Nazi arkadaşlarıyla birlikte futbol sahasında ve daha sonra Azak Taburu'nda NATO tarafından silahlandırılan Sergei Filimonov var. Netflix "Rhino" adlı bir dizi yapıp bu Nazi’yi “halk kahramanı” yaptı.

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

 

Ukraynalı çocuklara Rus nefreti aşılanıyor. Bir Ukraynalı çocuk beyzbol sopasıyla “temsilî” bir Rus’a böyle vuruyor.

https://twitter.com/i/status/1505416521073532933

 

Ivan Galas, Kiev Dinamo "Beyaz Çocuklar" Azak Taburu üyesi. Görüntülerde Nazi selamı verirlerken.

 

Ukrayna yönetimi Nazizmi hortlatarak bugünü elleriyle hazırladı

 

Ukraynalı Naziler sokaklarda gördükleri Romanlara saldırmayı bir alışkanlık hâline getirmişlerdi. Bazı görüntüleri yayınlamak istemedim çünkü kadınlara çeşitli cinsel objelerle aşağılıkça saldıran Naziler bunu bir de videoya çekip yayınladılar. 

Ama Harkov’da yine bir grup faşistin aynı ırkçı klişelere dayanarak, Romanların evlerine taş ve sopalarla saldırmasının görüntüleri de aşağıdaki linkte.

 https://twitter.com/i/status/1506868169113227268

 

Aşağıdaki linkte ise Lviv’de Azov Taburu mensupları bir Roman yerleşimini ellerindeki baltalarla yıkıp yerle bir ediyor. 2018... Sonunda da slogan atıp poz veriyorlar.

https://twitter.com/i/status/1506870998901137408

 

NATO ve ABD tarafından Ukrayna'da beslenen faşist canavarlardan bir görüntü daha. Bu kez parkta oturan iki Rus çocuğuna saldırıyorlar.

https://twitter.com/i/status/1511204127153524738

 

Ukraynalı Naziler, Kiev metrosunda bir çocuğu Rus olduğu için alenen taciz ederken.

https://twitter.com/i/status/1511205490361090048

 

Ukrayna’daki Nazi oluşumunu daha iyi anlamak için linkteki görüntülere bakmak yeterli. Binlerce Nazi meşaleli geçit töreninde halkı Komünistleri asmaya çağırıyorlar ve bununla kalmayıp, Ukrayna’da 500 binden fazla insanı yok eden Holokost iş birlikçileri Ukraynalı Roman Shukhevich ve Stepan Bandera'yı kahraman olarak övüyorlar.

https://twitter.com/i/status/1511208011322245123

 

Naziler bölgeden çekilirken, Donetsk Halk Milisleri tarafından Mariupol Havalimanı yakınlarındaki Vzlyotnaya Caddesi'nde Nazi Azov Taburu tarafından infaz edilen siviller bulundu. Buça'dakiyle aynı çalışma tarzı, sırtüstü ve ağzı tıkalı. Bu “tesadüf” olmalı!

https://twitter.com/i/status/1511096749322031110

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.