Her şeyin başı sağlık

A -
A +
 
Evde geçirmek zorunda olduğumuz bu günlerde, mevcut durumu sokağa çıkma yasağı, karantina vb. olarak değil de; dinlenmek, kendimize ve sevdiklerimize vakit ayırmak için bir mola olarak görelim.
İşler durdu, yarım kaldı, ödemeler borçlar ne olacaklar, yarım kalanlar nasıl tamamlanacaklar deyu stres yapmayın. Stres, bağışıklık sistemini zayıflatıyor hatırlatayım... Vâki olanda hayır vardır; tedbiren bu durumdayız, e tevekkülü de elden bırakmayalım;
Bir gün bir doktora gerginlik ve tedirginlik şikâyetleri olan bir hasta gelmiş. Yapması gereken pek çok işinin bulunduğunu, fakat kendisini rahatsız hissettiğini hastalanmaya veya dinlenmeye vaktinin olmadığını zira işlerinin bir an önce yapılması gerektiğini söylemiş.
Doktor;
“-Bu işleri bir başkası yapamaz mı? Ya da başka birisi size yardımcı olamaz mı?” diye sormuş. Adam;
“-Onları yalnız ben yapabilirim, bütün işler bana bakıyor!” diye cevap vermiş.
Doktor;
“-Size bir reçete vereceğim. Bu reçeteyi harfiyen tatbik etmeniz gerekiyor!” diyerek yazdığını adama uzatmış.
Adam reçeteyi eline alıp okuduğunda hayretler içinde kalmış. Reçetede, “Her gün en az iki saat evde dinleneceksiniz, arada yürüyüş yapacaksınız ve her haftanın yarım gününü bir mezarlıkta geçireceksiniz” yazıyormuş.
Hasta adam;
“-Diğerlerini anladım da mezarlık neden?” diye sorunca doktorun cevabı hayli anlamlıymış:
“-Oraya gidip mezar taşlarına bakmanızı istiyorum. Mezarlıklar, kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludurlar. Siz de onlar gibi ölüp mezarlığa gömülünce kendinizden başkasının yapmasına imkân olmadığını zannettiğiniz işlerin başkaları tarafından da yapılmaya devam ettiğini göreceksiniz…”
Unutmayalım ki; her şeyin başı sağlık! Biz sağlıklı, huzurlu olalım da para da mutluluk da peşinden gelir...
               ***
Büyük bir kedi kuyruğuyla oynayan küçük kediye sormuş:
-Neden kuyruğunu kovalıyorsun?
Yavru kedi cevap vermiş:
-Bir kedi için en güzel şeyin mutluluk, mutluluğun da kuyruğum olduğunu öğrendim. Bu nedenle onu kovalıyorum, yakaladığımda mutluluğa kavuşacağım.
Bunun üzerine yaşlı kedi şöyle söylemiş:
-Gençken ben de mutluluğun kuyruğum olduğuna karar vermiştim. Ama şunu fark ettim ki, ne zaman onu kovalasam benden uzaklaşıyor, ne zaman kendi yoluma gitsem hep peşimden geliyor...


Ninem diyor ki; Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.