Kim kazandı kim kaybetti?

A -
A +

Fenerbahçe maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan Kasımpaşa'yı zar zor yenebildi. Ya penaltılar olmasaydı?..

F.Bahçe, Kayseri sürprizinden sonra Malatya maçının iyi oynayan takımı Kasımpaşa'yı hem de 10 kişi kalmış olmasına rağmen yendi. Daha doğru bir deyişle, altıncı dakikada penaltıdan gol yemiş Kasımpaşa, 10 kişi kalmış olmasına rağmen maçın -rakip ceza alanına kadar attığı beraberlik golü hariç- futbol oynayarak gelen taraftı. 
Tam kadro kalmış olan F.Bahçe hiçbir varlık gösteremezken ikinci Kasımpaşa penaltısı hediyesiyle öne geçti. F.Bahçe'nin orta alanında ne rakip eksiltebilen ne de pas alışverişlerinde rakibin arkasına sarkabilecek hiçbir özellik görmedim. Sormak isterim Ersun Hoca'ya… Emre'nin olmadığı bir oyunda Zajc oynamaz mı? Kasımpaşa 10 kişiyle etkili oyun oynarken tıpkı ilk penaltıda olduğu gibi ikinci penaltıyla yine yenik duruma düştü ama F.Bahçe'nin o zengin kadrosuyla hâlâ oyunun tamamını bir türlü domine edemeyen kadrosu 10 kişilik rakipten ikinci golü de yedi. 
Bu arada Kemal Özdeş kardeşimiz de Hajradinovic'i oyunda 90 dakika tutarak acaba hangi hayaller içindeydi? Hele hele savunmasında zaaflar gösteren F.Bahçe'ye karşı fiziksel üstünlüğü olan Mustafa Pektemek daha evvel oyuna girmez miydi? 
Hakemin penaltıları ve kırmızı kartları yerindeydi. Kasımpaşa'nın en büyük dezavantajı Koita'nın fiziksel yetersizliğinin Yusuf'un sakatlanıp çıkmasıyla birlikte F.Bahçe'yi rahatlatan unsur olduklarını söyleyebiliriz. 
Kasımpaşa'da nasıl ki oyuncu değişikliklerinde hatalar varsa, F.Bahçe'de de Rodrigues'in 55 dakika oyunda kalması Kasımpaşa'nın en azından o kenarda rahat top getirmesini sağlayan faktörlerin başında geliyordu. Bu maçta kaleci Altay'ı unutmayalım. Gerçekten benim saydığım kadarıyla üç net kurtarışı oldu. 
Özetlersek; Kasımpaşa iki penaltı saçmalığıyla belki de puan alabileceği bir maçı rakibine sunmuş oldu. 

Maçın adamı:Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.