Fener'den Gençler'e ders

A -
A +

Ersun Yanal'ın takımı, geriye düşmesine rağmen ne savunmada toplu olan ne de hücumda işi bilen rakibini ilk devrede dağıttı

Son dört maçında Hamza Hoca'nın gelişiyle iki galibiyet, iki beraberlik alan Gençlerbirliği anlaşılan ve görülen o ki hocası ve futbolcularıyla arızalı bir dolmuşa binmiş. Böyle olunca da Fenerbahçe'nin kendi topraklarında çok çabuk teslim oluverdi. 
Fenerbahçe az da olsa değişikliğe uğramış takımıyla ne savunmada toparlanmasını becerebilen ne de hücum organizasyonunda iş bilen bir Ankara takımı bulup çok erken geriye düşmesine rağmen golleri sıraladı. Ki sıralayamadıklarının neredeyse bir o kadarını da ya kaçırdı ya da rakip kaleciye teslim etti. 
Zanka'nın yerinde oynayan Sadık'ın aşırı telaş ve sahasını boşaltmasına rağmen Gustavo'nun desteği ve Ozan'ın da yardımıyla rakibe gözle görülür net pozisyon verdirtmedi. Muriç ve Kruse'nin aynı on birde oluşuyla Fenerbahçe'nin yumuşak karnı savunmayla orta saha arasının sıkıntılar sunabileceği peşin görüşü ise rakibin Sessegnon'dan başka böyle bir oluşumu karıştıracak oyuncusu olmaması sebebiyle ses getirmedi. 
Ersun Yanal Hoca dün akşam son yılların en güzel golünü atan Ferdi'ye uzun zamandır nasıl kıydığını acaba anlayabildi mi? 
Emre'nin oyundan alınışı zorlu Sivasspor deplasmanı öncesi bir teknik direktör doğrusu olarak karşımıza çıkarken, saçlarını boyatan Kruse'nin gole kadar başka olumlu bir sinyal vermediğini de hatırlatalım. 
Ben bu yazımda maçın hakemi Ali Şansalan'ın şayet bozulmazsa yakında çok önemli isimleri eleyebileceğine inanıyorum. Ama maçın kapalı tribünler önündeki yardımcısı bir kere daha ofsayt kuralını yeniden okumalıdır. 

Maçın adamı: Vedat Muriç

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.