Penaltı muharebesi

A -
A +

Çok net hakem görüşü içinde olan penaltı oluşumlarını illa ki VAR'a bırakmak diye yeni bir kural mı çıktı? 

Haftanın maçında kupadan dönenler arasında tabii ki tam kadrosuyla oynayıp yıpranmış olan Alanyaspor idi. Ev sahibi F.Bahçe ise Kırklarelispor yemliği karşısında yarıdan fazla yedek oyuncularıyla oynamıştı. Hâl böyle olunca Alanyaspor'un maçın büyük bölümünde bitap düşerek F.Bahçe'ye avantaj sağlayabileceğini söylemek de çok yanlış bir görüş olamazdı. 
Hele hele Alanyaspor'un Siopis, Bakesetas ve Salih'ten kurulu orta sahası belki de sezonun en kötü maçını oynarlarken F.Bahçe'de Vedat Muriç'in tutukluğu misafir takımın savunma yerleşim planında orta sahadan gerekli desteği alamamasına rağmen tabii ki bir avantaj teşkil ediyordu. 
Erol Bulut'un Ceyhun-Salih değişikliği 1-0 öndeki bir takım için ne kadar akılcı ise penaltı kaçırma rekorunu elinde bulunduran Cisse'ye ısrarla penaltı attırması yorumlanacak bir teknik direktör kurgulaması değildi. F.Bahçe'nin teknik yönetimine bakarsak bu defa yenik durumdayken Tolga'nın çıkıp yerine Deniz'in girmesi doğruydu da acaba tutuk Muriç'in de yerini Mevlüt'e bırakması yanlış mı olurdu ki? 
F.Bahçe yenik duruma düşmekten bence kolay kurtulurken maçı kazanma adına Alanya'ya göre çok daha etkili çok daha hak ediciydi. Teknik adamlarla ilgili Erol Bulut'a bir soru daha sormak gerekiyor sanki. Efecan sakatlanmadıysa Pektemek'in oyunda işi neydi? 
Tabii ki sanki âdet olmuş gibi maçın hakemiyle ilgili iki satır etmeden yapamıyoruz. Ama onlar da bizi zorluyor. Maçın içinde çok net hakem görüşü içinde olan penaltı oluşumlarını illa ki VAR'a bırakmak diye acaba yeni bir kural mı çıktı? 

Maçın adamı: N’Sakala
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.