Sen neymişsin be abi!

A -
A +

Bizim gazetenin geçtiğimiz cumartesi günkü spor sayfasının manşetinde idi bu başlık. Yani şu ünlü Konyasporlu stoper Abdülkerim Bardakçı’nın Galatasaray’a transferini dile getiriyordu. Sayısız takımda kiralık oynadıktan sonra Konyaspor’da demir atan bu stoper hayli başarılı bir sezon geçirmiş ve üç büyüklerin hedefine girmiş idi... Fenerbahçe’ye ha gitti gidiyor denilirken baktık Galatasaray’a imza çakmış. Bu Abdülkerim öyle çalımcı bir oyuncu değilidi... Neyse, hayırlı olsun diyelim...

Weghorst ateş pahası gibi duruyor!

Beşiktaş santraforunu buldu gibi. Bu defa da bir Hollandalı gündemde. Ancak ne var ki kulübü 10 milyon avroya yakın bir para istiyormuş. Kesenin ağzını ciddi şekilde kısmış olan Beşiktaş oralara çıktı mı? Bu arada Cenk’in dönüşü de gündemde... Bizim ligdeki yerliler hiç mi ışık vermedi acaba?

Başkan Çebi ne diyor be?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF’nin yerli oyuncu kuralına devamını eleştirmiş. Ve de sanki bu sekiz artı üç kaldırılsaydı çok iyi olurdu demiş. Gerekçe olarak futbolcu fiyatlarının uçtuğunu göstermiş. Vah ki vah! Acaba ne olduklarını bilinmeyen yabancıların, özellikle de siyahilerin fiyatları sizi ne kadar rahatsız ediyor?

Şu yıldız meselesi!

Hani şu beş şampiyonluğa bir yıldız uygulaması var ya, resmen dert oldu. Bu uygulama Avrupa’nın her yerinde 10 şampiyonluğa 1 yıldız... Bendeniz bu uygulamanın bizde şıklık getireceğini ilk yazan kişi olarak dönemin federasyonuna “Biz de getirelim” dedim, “Çok iş var, seneye yapalım” diyerek sıcak bakılmış ve uygulama bir sezon sonra yapılmış idi...

Ve de bu yıldızlar ülke ligleri sonucuna göre uygulanır. Bazılarının beş altı takımlı mahalli liglerde elde edilen başarılar için de yıldız istemesi saçmalıktır. Yani 1959-60 sezonunda, tekrar vurguluyorum Türkiye Deplasmanlı Ligi ile başlar bu iş... Dikkat ediniz, TÜRKİYE lafı vardır... Uf be sıkıldım!

TRT’de voleybol anlatacak kimse yok mu?

Akdeniz Oyunları’ndaki voleybol maçlarımızı izliyorum... Zaman zaman zor da olsa kazanıyoruz. Ama maçları öyle arkadaşlar anlatıyor ki, herhalde hayatlarında hiç voleybol oynamamışlar, o heyecanı hiç yaşamamışlar. Hele hele kenardaki hocanın kim olduğunu uzun bir zaman sonra söylemeleri de ne kadar yerinde acaba? Ama jimnastik öyle değil... Bir anlatan yanında da bir yorumcu...

Emre Mor tamam da, Arda ne olacak?

Fenerbahçe ile Karagümrük de el sıkışmış... Bu iş kaça mal oldu, tam anlamıyla meçhul... Hemen şunu ifade edeyim, Karagümrük’ün başkanı bu işlerde yaş tahtaya basmaz. Ya Fenerbahçe tarafı? İşte Mesut Özil... Emre Mor hayırlı olsun da, şu kendini girdiği oyunun daha ilk dakikalarında ispat eden Arda ne olacak? Yoksa yolcu mu?

Kim Milyoner Olmak İster benim için bitti!

Hemen hemen kaçırmadan izlerdim... Ama geçtiğimiz cuma akşamı bir bayan, hem de derli, toplu, Buda ile Peşte’nin hangi ülkenin başkenti olduğunu bilemedi... Üzüldüm, kızdım ve izlemeye son verdim. Sunucu kardeşime de Allah sabırlar versin.

Talisca’ya rağbet!

Bu ne biçim ülke be! Beni bırakıp tüyen siyahilerin epeyce bir süre kullanıldıktan sonra yeniden kulüplerimizin gündemine oturması sizce doğal mı? Normal mi? Üstelik bunların büyük bölümü de futbol haritasında yeri zor bulunan yerlerde oynadılar. Şimdi de gündemde Talisca var. Deniliyor ki Galatasaray Gedson rövanşını Beşiktaş’tan alacak... Yapmayın yahu! Galatasaray önce Rumen ithal mallarının hesabını bir sorsun bakalım...

F.Bahçe, Portekiz takımı mı oluyor?

Soruya cevap ne olur bilemem de, gazete ve ekranlarda her gün bir Portekizli futbolcunun adı transfer hedefinde yer alıyor. Acaba diyorum Portekizli hoca, neme lazım bizden olmayanlar çalım atar diye mi böyle bir uygulama istiyor? Hele hele şu orta saha işi... Neyse ilk hazırlık maçında izlediğim kadar henüz bir yenilik veya bir artı iş göremedim. İkinci maçta coşup Arnavutluk takımına gol yağdırdılar..

Yusuf’a kulak verin!

Trabzonspor’un Lille’e sattığı, oradan da Rusya’ya kiralanan Yusuf Yazıcı eski kulübüne mesaj göndermiş ve demiş ki, “Beni geri alın...” Sonuç ne olur bilemem ama şayet şartlar uygun olursa, onca ciddi deneyimler yaşamış bu Yusuf çok iş yapmaz mı eski yuvada.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.