En son umut terk eder

A -
A +

Maçın özetini bir cümleye sığdıracağım; ‘Final gibi maçtı!’ Doğru, bu köprünün altından çok sular akacak ama Beşiktaş şampiyonluğa ‘kokusunu hissedecek kadar’ yaklaşmıştı.
Ozan Tufan, Fenerbahçe’yi tekrar yola soktu ve bir anlamda Galatasaray’ın kaybettiği bilete de yeni rezervasyon yaptırdı.
Trabzonspor’un nefesini ensesinde hissetmeye başlamışken yaşanacak hayal kırıklığı, şampiyonluğun kaçmasından çok daha hasar verici olacaktı.
En son umutlar terk edermiş ya; Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, ‘son umudu’ 11’inin omuzlarına yüklemişti. Riskli ama ne yapacağı planlanmış bir Fenerbahçe görüntüsü vardı. Beşiktaş; birbiriyle oynamaya alışmış, kazanma alışkanlığını kazanmış ‘beklenen kadrosuyla’ sahadaydı.
Başlangıçtaki temkin, 20’li dakikaların başından itibaren yerini sert yoklamalara bıraktı.
Şunu ayrı bir paragraf olarak yazmalı ve haklarını teslim etmeliyim.
Taraftarlar duvarlarına poster asacak olsa, Ersin Destanoğlu ve Altay Bayındır’ın fotoğrafları pırıl pırıl parlardı.
Saman alevi gibi parlayan bu tehlikeler “söndü sönüyor” derken, Nazım Sangare Beşiktaş kalesinin burnunun dibinden topu dağlara taşlara attı. Böylesi maçlarda kaçan sadece fırsat olmuyor. O toplar şampiyonluğu da alıp götürebiliyor yanınızdan.
İLK SÖZ: Beşiktaş istikrarlı ve gole yakın, Fenerbahçe ‘Olması gerektiği kadar’ değil ama ‘umudu canlı tutan’ görüntüdeydi.
İkinci yarı başlar başlamaz Vida’nın golü oyunun akışını değiştirdi. Ghezzal’ın topu yolladığı yer ayrı bir alkışı hak ederken, Szalai ve Gustavo’nun o topu Vida’ya bırakmasının bedeli ağır oldu. Beşiktaş öne geçerek ‘öz güveni’ de cebine koydu.
Fenerbahçe’nin topu bu kadar rakibe bırakan anlayışında İrfan Can fazlaydı.
Erol Bulut bunu görüp Sosa ve Thiam’ı oyuna attı. Bu sırada kaleci Altay Bayındır kurtarışlarıyla Fenerbahçe’nin ‘umut ateşinin’ altına odun taşımaya devam ediyordu.
Sonra; Ersin Destanoğlu, Sosa’nın serbest vuruşunda büyük rol çaldı meslektaşından.
Son bölüm - Abdullah Avcı’nın kulakları çınlasın- taktiksel boyuttan çıkıp duygusal anlam kazandı. Oyun nefes kesen kaotik bir duruma dönüştü ve Fenerbahçe “kaybettim” dediği maçı ‘kazanarak’ da bitirebilirdi.
Beşiktaş da son anda yeniden galibiyeti kucaklayacakken Altay yine nefesleri kesilen Fenerbahçeli taraftarlara ‘hayat öpücüğü’ verdi.
Umut, hiçbir takımı terk etmedi...
SON SÖZ: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un aklından “Keşke Mesut Özil veya İrfan Can’ın yerine “bir golcü alsaymışım” diye geçmiş midir acaba?

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.