Bir Tufan koptu

A -
A +

Dün Fenerbahçe’de herkes görevini yaptı. Ama Ozan Tufan fazla mesaiye kalmıştı

l Bir derbi klasiği; ev sahibi takım seyircisinin “gazıyla” yüklendi maça… İyi başladı, iyi götürdü Fenerbahçe… Bu baskıda goller gecikmedi. Hataya zorladığı rakibinin de ikramlarıyla…
l Önce Rebocho “saçmaladı”, sağında solunda kimse yokken elle oynadı ve penaltı oldu. İkincisinde Diaby kaptırdı, Ozan Tufan müthiş vurdu.
l İki farklı geriye düşen Beşiktaş’ın aklına hücum geldi; ama ilk yarı bitmek üzereydi. Bu defa İsla lüzumsuz yere kambura yattı, faulü Caner müthiş kesti; diz hizasına ve falsolu… “Kim dokunsa gol olur” topuna Atiba dokundu gol oldu. 
l Derbide devrenin özeti bu…  Yani her iki takım da iyi oynadığı toplam süre kadar karşılık aldı. Ama Beşiktaş’ta kötü performans sergileyen oyuncu çoktu; Lens, Rebocho, Diaby… Beşiktaş’ın -hepsi de Fenerbahçe forması giymiş- Türk oyuncularının gayreti diğerlerinde yoktu. Bir de her zamanki gibi Atiba… Abdullah Avcı hangi birini değiştirecekti?
l Kadıköy’de ikinci yarı başladığında yine Fenerbahçe baskısı vardı. Diaby - Lajcic değişikliği çok şeyi değiştirmedi Beşiktaş’ta… On dakika dolmadan üçüncü gol Karius’un kalesindeydi. Ve aslına bakarsan derbi 52. dakikada bitti. Çünkü sahadaki Beşiktaş, Kadıköy’de 3-1’den maç çevirecek bir görüntüde değildi.
l İşin daha da kötüsü şu, geçen haftaki Malatyaspor şokundan sonra bu derbi bozgunu Beşiktaş’ı karanlık bir tünele sokmuştur. 
l Geçen hafta Sivas’tan ağır yaralı dönen Fenerbahçe ise derbi ilacıyla kendine gelmiş, eğer haftaya Rize’den de galibiyetle dönebilirse, yeniden şampiyonluk rotasına girmiştir.
Not 1: Futbol oynamaktan çok rakibe zarar vermeyi oyun stili haline getirmiş Serdar Aziz ve bütün nefesini hakemlere itiraza harcayan Caner Erkin gibi adamların tez zamanda futboldan çekilmesini diliyorum. 
Not 2: Bir duran topta ileri çıkan Vida’nın ceza sahasında Serdar tarafından yaka paça indirilmesine penaltı verilebilirdi.

Maçın adamı: Ozan Tufan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.