Donk diye vurdu

A -
A +

Ryan Babel gitmişse ne olmuş; Ryan Donk vardı işte… Birleşik hareketler ürünü muhteşem bir gol attı, kırk yıllık santrfor gibi… 

¥ Son haftaların parıl parıl parlayan adamı Emre Akbaba bu oyuna da hızlı girdi. “Aha, yine maçın adamı olacak” dedik. 
¥ İlk Kayseri maçının sonunda gol atan Âdem Büyük, bu Kayseri maçının başında golü atınca, “Hayır, bu kez sıra Âdem’de galiba” kanaati oluştu. Üstelik büyük golcü Metin Oktay’ın doğum gününde onun selamını da çakmıştı.
¥ Hayır, assolist sonra çıktı. Ryan Babel gitmişse ne olmuş; Ryan Donk vardı işte… Birleşik hareketler ürünü muhteşem bir gol attı, kırk yıllık santrfor gibi… Sağdan gelen ortayı göğsünde yumuşatıp, yere düşürmeden uçarak müthiş bir vole vurdu.
¥ Donk’ta her şey var, sevinç yok! Mustafa Denizli, Dünya Kupası 1998 elemelerinde Ali Sami Yen’de Belçika’ya beş kişiyi sağa sola yatırarak o unutulmaz slalom golünü atan Oktay’ı “Neden sevinmiyorsun?” diye fırçaladığını anlatır hep. “Takımın motivasyonu için sevinç önemli” der.
¥ Galatasaray orta sahası (Belhanda - Emre Akbaba - Seri) en rahat maçlarından birini oynadı. Son adam Donk bile topla hücuma çıktı kaç kere. Feghouli’nin attığı iki gol de klastı.
¥ Maçta goller geldikçe, ligimizde 3 şampiyonluk apoleti kazanan Gordon Milne’nin lafı geldi aklıma: "Bir ülkenin futbol sistemi, en zayıf takımı kadar güçlüdür.” Yani bu durumda lig zincirimizin gerçek gücü UEFA Kupası kazanmış Galatasaray kadar değil, 20 maçta sadece 2 galibiyet almış ve tam 48 gol yemiş Kayserispor kadar oluyor. 
¥ Neyse, sonuçta “yapılması gerekeni yaptı” Galatasaray… Ve geçen sezon Fatih Terim’in söylediği "8 puan da kapanır, 18 puan da. Yeter ki biz kazanalım” sözünü hatırlattı taraftarına…
¥ Doksanlı yılların Malatyaspor efsanesi Feyzullah'ın oğlu Zorbay Küçük önü açık bir hakem... Yaşı, fiziği ve kararlılığı müsait...

Maçın adamı: Ryan Donk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.