Yabancıların Müslüman olma sebepleri...

A -
A +
İslam dini, bir milletin, bir ırkın değil, bütün insanlığındır. İslam’da ırk, renk ve dil ayrımı yoktur; Müslümanlar kardeştir.
 
Birçok diplomat, devlet, ilim ve fen, hatta din adamlarının Müslüman oluşları, İslamiyet’in büyüklüğüne hayran kaldıklarındandır. Misyonerler, milyarlar harcayarak Hristiyanlık propagandası yapıyorlar. Hâlbuki propagandasız, birçok yabancı, İslam’ı seçmiştir...
İslamiyet ilim dinidir. Dinlerini değiştirip Müslüman olan insanların çoğu, ilim adamı ve araştırmacıdır. İslam’ı inceledikten sonra Müslüman olmuşlardır. Bunlar, niçin Müslüman olduklarına dair hususları açık ve samimi bir şekilde açıklamışlardır.
Bu hususlardan bazıları şöyledir:
İslam dini tek yaratıcı, tek mabud tanır. Bu mabudun ismi, Allahü teâlâdır. Hristiyanlıktaki "üç tanrı" inancı vardır. Akıl ve ilim sahipleri bunu kabul edemez.
İslam, sadece ahiret saadetini değil, dünyada da mutlu yaşamanın yollarını  bildirmiştir.
İslam’da, (Dinde zorlama yoktur) düsturu vardır. Hiç kimse dine girmeye zorlanmaz. Hristiyanların dine sokmak için yaptıkları işkenceler meşhurdur.
İslam, sömürüyü reddeder. İslam hariç, hiçbir dinin ekonomi sistemi yoktur. Bugün Hristiyan ülkelerde sömürü hâkimdir.
İslam’da, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır. Zinanın cezası ise, ağır olduğu için, fuhuş yaygınlaşamaz. Hristiyan Batı, fuhuş bataklığı içindedir.
İslam, son dindir. Kur'ân-ı kerim, günümüze kadar hiç bozulmadan, bir kelimesi bile değişmeden gelmiştir. Hâlbuki İncillerin değiştirildiğini,  birbirini tutmadığını herkes bilir.
İslam, kadınlara çok kıymet vermiş, onlara en büyük hakları tanımış, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurmuştur. Diğer dinlerde böyle bir şey yoktur.
İslam dini, bir milletin, bir ırkın değil, bütün insanlığındır. Allahü teâlâ, Rabbülâlemin’dir, yani bütün âlemlerin Rabbidir. İslam’da ise ırk, renk ve dil ayrımı yoktur; bütün Müslümanlar kardeştir. Allah huzurunda herkes eşittir. Namaz kılarken; zengin ile fakir, beyaz ile zenci Müslüman yan yana durup birlikte secde ederler.
İslam’daki ibadet saatleri muayyen olduğundan, Müslümanların hayatları düzenli ve intizamlıdır.
İslamiyet, temizliğe çok önem verir. İbadete başlamadan önce, vücut temizliğini emreden yegâne din, İslamiyet’tir. İslamiyet’te, ibadetler kısa olduğu için, bunlar günlük işlerin yapılmasına mâni olmaz.
İslamiyet, fakirlere, kimsesizlere, misafirlere ve hangi dinden olursa olsun, yabancılara yardım etmeyi hatta hayvanlara iyilik etmeyi emreden tek dindir.
İslamiyet, insanları, kendi gayretleri ile iş yapmaya başladıktan sonra, Allahü teâlâdan yardım istemeye davet eder.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.