Açık bir uyarı yazısıdır...

A -
A +

Galatasaraylılar, Mustafa Cengiz ve yönetiminden olumlu bir hareket bekliyor. Çünkü bu son şansı! Aksi hâlde başkan seçildiğinde ilk icraat olarak kırmızı halı döşettiği yönetim koridorunda son defa yürümesi çok yakındır.

Bu hafta sanal âlemin bir köşesine ve uydu-dünya bağlantısı arasında bir yerlerde kaybolmasını istemediğim bir yazıyı davet ediyorum köşeme. İskender Baydar kardeşimin ki; kendisi Galatasaray’ın bir önceki iletişim sorumlusudur, o nedenle yazısına daha çok okur ulaşsın istedim... İşte o yazı...
Galatasaray’ın elinde sağdan say 18, soldan say 18 futbolcu vardı zorlu Göztepe maçı öncesinde...
Zaten Fatih Terim de sahaya çıkmadan hemen önce yayıncı kuruluşa verdiği röportajda, “Cezalı olan Younes Belhanda’yı, sakat olan Emre Akbaba’yı ve Asya Kupası’nda olan Yuto Nagatomo’yu saymazsak kadromuz da bu;  bu yani...” diyerek takımın içinde bulunduğu durumu net olarak ifade etti.
Son bir ayda Ozan Kabak ve Garry Rodrigues satılmış, Serdar Aziz ile Eren Derdiyok kadro dışı bırakılmış ama ne yollanabilmiş ne de satılabilmişti...
Yaz transfer dönemi kapanmadan bu takıma ‘en az iki forvet alacaklarını’ iddia edenlerden, Dubai-İtalya arasında gezinip ‘10 forvet adayıyla görüştüklerini’ söyleyenlerden neredeyse altı aydır ses gelmiyordu bir türlü.
Teknik kadro devre arasına girerken iki forvet bir stoper istiyordu... Oysa devre arasında eldeki iki stoper, bir forvet ve bir sol kanat oyuncusu kaybedilip sadece bir stoper alınabilmişti. Maalesef bu yaşananlar ne şaka ne de kâbus Galatasaray’da...
Kimilerine göre beceriksizlik, kimilerine göre basiretsizlik, kimilerinin iddiasına göre de âdeta Başakşehir’in önünü açmak için yapılan açık bir ihanet.
Kesin olan bir şey varsa o da Galatasaray yönetiminin transfer konusunda her şeyi eline yüzüne bulaştırdığı, kulübün itibarına zarar verdiği, yapılan her yeni açıklamayla krizi biraz daha derinleştirdiği bir dönem yaşandığı...
Umarım transfer yapabilmek için çaresizce yabancı menajerlere atılan yarım yamalak İngilizceyle yazılmış mesajlar gün yüzüne çıkmaz da daha fazla rezil olmaz kulüp...
Hep eleştirecek değiliz, Marcao’yu kim bulduysa, kim getirdiyse eline, emeğine, yüreğine sağlık. Müthiş oynadı ve daha sadece 22 yaşında.
Fatih Terim maç sonrası bunun scout ekibinin başarısı olduğunu söyledi. Tebrikler kardeşim (Emre Utkucan)
Onyekuru bu ağır zeminde gayet iyi mücadele etti... Fiziksel gelişimi gayet iyi gidiyor... Umarım sezon sonunda elimizde tutabiliriz.
Bu maç ancak biraz şansla, çokça balla, biraz da pis bir golle kazanılabilirdi. Sinan’ın golü öyle bir goldü.
Sahada sert ama temiz bir mücadele vardı; iki takımı da tebrik etmek lazım.
On maç aradan sonra kulübeye dönen Fatih Terim farkı her dakika hissedildi; takım oyundan hiç düşmedi.
Kaptan Selçuk İnan, attığı uzun toplar, ara toplar, ters toplarla zaman zaman eski günlerini hatırlatan anlar yaşattı.
Şimdi top yönetimde...
Transferin kapanacağı gün olan 31 Ocak’a kadar camia oturduğunuz koltukların hakkını vermenizi bekliyor.
Unutmayın ki Galatasaray’ın ne yeni bir hataya ne de daha fazla beceriksizliğe tahammülü kaldı artık.
HHH
Fatih Terim, maçtan sonra “Ben Ozan’ın gitmesini istemedim, ihtiyacım olduğunu söyledim ama Sayın Başkan ve yöneticiler idari karar olarak vermeyi düşündüler. İdari karara saygı duyacaktım ya da başka bir şey yapacaktım. O başka bir şeyi yapmayacağıma dair Galatasaraylılara söz verdim” dedi.
Özetle istifa edecekti ama verdiği sözün gereği olarak etmedi.
Şimdi söz ve icraat sırası Mustafa Cengiz’de...
Özbekistanlı boksörleri ağırlaması bittiyse bir cevap, olumlu yönde bir hareket bekliyor Galatasaraylılar.
Çünkü bu kendisinin son şansı...
Umarım farkındadır.
Farkında değilse, başkan seçildiğinde ilk icraat olarak kırmızı halı döşettiği yönetim koridorunda son kez yürümesi çok yakındır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.