Yöntemi meğer çok basitmiş... Patlıcanı böyle yaparsanız ne acı tat geliyor ne yağ çekiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yöntemi meğer çok basitmiş... Patlıcanı böyle yaparsanız ne acı tat geliyor ne yağ çekiyor

Yemek Haberleri

Yağda kızarmış patlıcanın tadı bir başka. Ancak patlıcanın yağ çekmemesi ve doya doya yemek için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor.

En çok kızartılan sebzelerin başında patatesten sonra patlıcan geliyor. Ancak damağımızda enfes lezzet bırakan patlıcan, fazla yağ çekince tadı bozuluyor. Peki, patlıcanın yağ çekmemesi için ne yapmalı? Şimdi gelin aşçıların da kullandığı bu sırları birlikte öğrenelim...

PÜF NOKTASI 1

Patlıcanları kızartmadan önce yağ çekmemesi için suda tuzlu suda bekletmek işe yarıyor.  Bu yöntemi uygulamak için patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Geniş bir kabın içine su koyup bir miktar tuz atın. Dilimlediğiniz patlıcanları su içerisinde yarım saat kadar bekletin. ardından suyunu süzüp havlu kağıt ile kurulayın. Patlıcanın bu şekilde acısı gidiyor ve yağ çekmiyor.

PÜF NOKTASI 2

Patlıcanın yağ çekmemesi için diğer püf noktası suyuna sirke eklemek. Kızartmaya başlamadan önce kızgın olmayan yağa birkaç damla sirke katın. Bu yöntem inanılmaz işe yarıyor ve patlıcanın daha lezzetli olmasını sağlıyor.

PÜF NOKTASI 3 

Patlıcanları soyup dilimleyin. Üzerlerine bir miktar tuz serpip kağıt havlu ile örtün. Son olarak ağırlık yapacak şekilde bir tabağı üzerlerine kapatın. 1-2 saat bekletip daha sonra kızartma aşamasına geçin. Böylece patlıcanların yağ çekmesini büyük ölçüde önleyeceksiniz.

PÜF NOKTASI

Patlıcanı fazla yağdan kurtarmak için ise kevgir yardımıyla ocaktan alın, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun. Patlıcanın fazla yağı havlu kağıda geçecek ve afiyetle yemeye hazır hale gelecek.

Yöntemi meğer çok basitmiş... Patlıcanı böyle yaparsanız ne acı tat geliyor ne yağ çekiyor

PEYNİRLİ PATLICAN SARMA İÇİN MALZEMELER

Patlıcanı kızartıp içine sıcakken peynirli dolgu ekleyip harika bir lezzet oluşturabilirsiniz. İşte patlıcan sarma için malzemeler ve ve hazırlanışı...

Malzemeler

2 tane patlıcan
100 gram tulum peyniri
100 gram lor peyniri
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Nane
Sıvı yağ (Kızartmak için)

Hazırlanışı

-Patlıcanları yıkayın, sap kısımlarını kesin.

- Uzunlamasına ince ince dilimleyin.

- Geniş bir kaba suyu alın, biraz tuz ekleyin.

-Bu suya patlıcanları bırakıp 30 dakika kadar bekletin.

- Bekleyen patlıcanları havlu kağıdın üzerine çıkarıp kurulayın.

- Tavada yağı ısıtın, patlıcanları önlü arkalı çevirerek kızartın, geniş bir tabağa alın.

-Bir kaseye peynirleri, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri ezerek karıştırın.

- Kızarttığınız patlıcanlara peynirli karışımdan sürün ve rulo şeklinde sarın.

-Dilerseniz en üstünü maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

- İsterseniz bu tarifte kabak da kullanabilir ya da iki sebzeden karışık rulolar hazırlayabilirsiniz.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...