AK Parti Amasya Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık kimdir? Mehmet Uyanık nereli, kaç yaşında? Öğrenim hayatı ve kariyeri...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Amasya Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık kimdir? Mehmet Uyanık nereli, kaç yaşında? Öğrenim hayatı ve kariyeri...

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Amasya Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık kimdir? Mehmet Uyanık nereli? Hayatı ve biyografisi || Mehmet Uyanık Adalet ve Kalkınma Partisi Amasya Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık kimdir? Mehmet Uyanık kaç yaşında, nereli? Mehmet Uyanık’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Mehmet Uyanık'ın vaatleri nedir? AK Parti Amasya Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık'ın hayatı ve biyografisi

AK Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala büyükşehir ve diğer il adaylarını açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Amasya Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Uyanık'ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki Mehmet Uyanık kimdir? Mehmet Uyanık kaç yaşında, nereli?

MEHMET UYANIK KİMDİR?

Mehmet Uyanık Ziyaret Kasabası’nda 1958 yılında doğdu. İlkokulu Ziyaret Kasabası’nda bitirdi. Ortaöğrenimini Amasya İmam Hatip Lisesi’nde, yükseköğrenimini Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünde tamamladı. Ayrıca 1992 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.

İzmir, Gümüşhane ve Amasya illerinde öğretmenlik ve yöneticilik görevleri yaptı. 1992 yılında Amasya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı oldu. 1993-1998 yılları arasında Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yürüttü. 2 Şubat 1988 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Orta Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. 

11 Ocak 1999 tarihinde şube müdürlüğü görevinden istifa ederek Ziyaret Kasabası Belediye Başkanlığı’na aday oldu. 1999-2009 yılları arasında Ziyaret Belediye Başkanlığı yaptı. 2009 Mahalli seçimlerinde aday olmadı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde Ziyaret Belediye Başkanlığı görevine tekrar seçildi.

Mehmet Uyanık evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...