Hilal Ayık kimdir, aslen nereli? AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık Akyurt vaatleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hilal Ayık kimdir, aslen nereli? AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık Akyurt vaatleri

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık kimdir? Hilal Ayık kaç yaşında, nereli? Hilal Ayık’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Hilal Ayık’ın vaatleri nedir? AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık’ın hayatı ve biyografisi

AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık’ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Hilal Ayık Akyurtlu mu, kimdir? Hilal Ayık nereli, kaç yaşında?

HİLAL AYIK KİMDİR?

1987’ de Ankara’da doğan Hilal Ayık, yazılım uzmanıdır. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde 2013’te tamamlamıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.  2012 yılında ASOS (Askeri Sağlık Otomasyon Sistemi) projesinde yer alarak iş hayatına başladı. Daha sonra Başbakanlık himayesinde yürütülen, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklenen GİGM (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) e-Oluşum projesinde görev aldı. 2014’te özel bir şirkette yazılım uzmanı olarak işe başladı. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) üyesi olan Ayık, 2013 yılında AK Parti’de siyasi faaliyetlerine başladı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Akyurt Belediye Meclis Üyesi seçildi ve 2014 ve 2016 yıllarında AK Parti Akyurt İlçe Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. 2016 ve 2018 yıllarında AK Parti Akyurt İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. Ağustos 2018’de yapılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde, Akyurtluların kararıyla Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

HİLAL AYIK'IN VAATLERİ

Seçim çalışmaları kapsamında Beyazıt Mahallesindeki esnafları, Akyurtlular Derneği’ni İlçe Başkanı Murat Yıldırım’ı, Kore Gazimiz Cafer Yeşilkaya’yı, Şehidimiz Satılmış Taşdelen’in ailesinin Elecik'teki evlerini ziyaret eden ve insanlarla sohbet, muhabbet edip onların sorunlarının ne olduğunu öğrenen Hilal Ayık, sorunlarına çözüm olacağını söyledi. Yaptığı ziyaretlerin dışında Seçin koordinasyon merkezini de birçok kişinin ziyaret etmesiyle şereflenen Hilal Ayık, “Bu yol hizmetin yolu. Akyurt’umuza yeniden hizmet etmek için Hazırız Kararlıyız.” diyor

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...