4 aydır ilk defa ekmek yiyor! Gazze'den göç eden Filistinli kadın gözyaşlarına boğuldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Katil İsrail'in gıda ve yardım girişini engellediği Gazze'de açlık giderek artıyor. Filistinli bebekler füzelerle değil artık açlıktan ölüyor. İnsanlık dramının giderek tırmandığı Gazze'de ibretlik olaylar yaşanıyor. 4 aydır ilk defa ekmek yiyen Filistinli kadının gözyaşlarına boğulduğu anlar yürek dağladı.

İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana 45 km'lik Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen soykırımda ölenlerin sayısı 30 bini aştı. Kıtlığın kol gezdiği Gazze'de son haftalarda açlıktan ölümler ise hız kazandı. Açlık ve susuzluktan ölen bebeklerin sayısı 10'a çıkarken 4 aydır ilk kez ekmek yiyen bir Filistinli kadının gözyaşlarına boğulduğu anlar yürek dağladı.

AYLAR SONRA İLK KEZ EKMEK GÖRDÜ

İsrail'in başlattığı katliam saldırılarının ardından Gazze’nin kuzeyinden güneyine geçen Filistinli kadın 4 ay sonra ekmek gördü. Filistinli kadın yaşadığı çaresizlikten dolayı gözyaşlarına hakim olamadı. Filistinli kadının ağladığı görüntüler Gazze'de yaşanan kıtlığın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

FİLİSTİNLİLER FÜZELERDEN DEĞİL AÇLIKTAN ÖLMEKTEN KORKUYOR

Cibaliya Mülteci Kampında bulunan barınma merkezlerine sığınan Filistinliler, artık İsrail’in füzelerinden değil, açlıktan ölmekten korkuyor. Filistinliler ekmek bulamadıkları için "hubbeyze" (küçük ebegümeci) olarak isimlendirdikleri yabani bir otla pişirdikleri çorbayla karnını doyurmaya çalışıyor.

4 aydır ilk defa ekmek yiyor! Gazze'den göç eden Filistinli kadın gözyaşlarına boğuldu - 1. Resim

Filistinli çocuk Yezen Bedir "Kuzeyde ne yemek, ne su, ne de başka bir şey var. Sınır çevresine gidip topladığımız hubbeyze ile açlığımızı gidermeye çalışıyoruz." dedi.

KİLOSU 35 DOLARA HAYVAN YEMİ

Filistinli İkram el-Besyuni un bulamadıkları için imkanı olan insanların ekmek yapmak için kilogramı yaklaşık 35 dolara ulaşan hayvan yemlerini dahi almaya yöneldiğini söyledi. Besyuni, hayvan yemlerinin yenilmesinin hastalıklara ve sağlık sorunlarına yol açtığını, kendisinin de bu nedenle hastalandığını belirtti.

4 aydır ilk defa ekmek yiyor! Gazze'den göç eden Filistinli kadın gözyaşlarına boğuldu - 2. Resim

HASTALIKLAR HIZLA YAYILIYOR

Gazze'de açlığın yanı sıra salgın hastalıklar da hızla artıyor. İshal, çiçek, deri hastalıkları ve bit salgını birçok hastalığın özellikle çocuklar arasında yayılıyor.

Filistinli Ebu Cidyan, "Kronik hastalar için artık herhangi bir ilaç kalmadı. Acil bakıma ihtiyaç duyan kritik hastalar var ancak sınırlı kaynaklar, saldırılar ve abluka, gerekli tıbbi bakımı almayı zorlaştırıyor." diye konuştu.

AÇLIKTAN ÖLMEK İSTEMİYORUZ

Filistinli Fatıma Gubn, Arap ve İslam dünyasının Gazze Şeridi’nde yapılan soykırım karşısındaki sessizliğinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Yerinden edilmiş bir diğer Filistinli Ebu İyad Mutik ise, dünyanın özgür insanlarına Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılması ve bu yıkıcı saldırıların durdurulması için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Ebu Mutik, hayvan yemlerini yemek zorunda kaldıklarına işaret ederek, "Biz işgal ordusunun füzelerinden bile korkmayan bir halkız, ancak açlıktan ölmek de istemiyoruz." dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cll 1 Mart 2024 21:39

Kırmızı çizgimiz başka varsa Onuda söyleyin onu da çizsinler

Sonraki Haber Yükleniyor...