5 FETÖ'cü Azerbaycan'da tutuklandı! Aralarında 1 parti lideri de var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
5 FETÖ'cü Azerbaycan'da tutuklandı! Aralarında 1 parti lideri de var

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kişilere operasyon yapıldı. Operasyonda, aralarında bir siyasi parti liderinin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ şüphesiyle operasyon düzenlediği zanlılar bugün hakim karşısına çıkarıldı. Yargılanan 5 zanlı arasında Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi Kurucu Genel Başkanı Gubad İbadoğlu da var.

"TUTUKLU YARGILANACAKLAR"

Zanlılar "Organize şekilde sahte para veya menkul kıymetlerin hazırlanması, satın alınması veya satılması"yla yargılandı. Mahkemeden karar çıktı. Hakim, zanlıların tutuklu yargılanmalarına karar verdi. İbadoğlu'nun tutukluluk süresi 3 ay 26 gün, diğerlerinin tutukluluk süresi ise 4 ay olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiler doğrultusunda, ülkede FETÖ ile bağlantılı kişilere yönelik operasyon düzenlendiğini ve bazı kişilerin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Gözaltına alınanlardan birinin Azerbaycan Demokrasi ve Refah Partisi Kurucu Genel Başkanı İbadoğlu da belirtilmişti. İfade doğrultusunda İbadoğlu'nun ofisinde arama yapıldığı ve önemli belgelerin bulunduğu kaydedilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...