'Türkiye meydanı boş bırakmamalı'

'Türkiye meydanı boş bırakmamalı'

DÜNYA Haberleri

Sudanlı Araştırmacı-Yazar Mayada Kemal Eldeen, Sudan’da darbe ile beraber yeni bir süreç başladığını belirterek, “Türkiye, Sudan’da meydanı boş bırakmamalı, oluşan boşluğu başka güçlerin doldurmasına izin vermemeli.” dedi.

Eldeen, “Arap baharı ile Mısır, Libya, Tunus ve Cezayir’de rejimlerin yıkılmasını hedef alan hareketler Sudan gençliğini de etkiledi. Sudan muhalefeti bu durumdan faydalanarak ve sosyal medyayı çok etkin kullanarak protestocuları sokaklara toplamayı başardı” dedi.

DIŞ FAKTÖRLER VAR
Protestoların arkasında dış destek faktörünün azımsanmayacak kadar ciddi olduğunu vurgulayan Eldeen “Göstericiler ve muhalefet yurt dışından mali destek aldı elbette. Protestolar yabancı medyada birinci haber olarak geçti. Sosyal medya ise olayları çoğu zaman abartarak, çarpıtarak, gerçek gibi yansıttı. Bu abartılı algı operasyonu olayların çığırından çıkan düzeye taşınması sağlandı. Bu olayda aslında bir nevi medyanın var olmayan bir şeyi nasıl gerçekleştirdiğini gördük” dedi.

İSRAİL DESTEKLEDİ
İsrail’in, Sudan’da protestoları açıktan desteklediğini söyleyen Eldeen, “ABD’li ve İngiliz diplomatlar, gerek sosyal medya üzerinden gerek meydanlarda göstericileri ziyaret ederek açıktan destek verdi. Meslek Erbabı Birliği liderleriyle görüşmeler gerçekleştirerek destek vereceklerini söylediler. Al Jazeera ve Al Arabiya haber kanalarının da bu süreçte olumsuz rol oynadıklarını düşünüyorum” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...