Hindistan S-400 almaktan vazgeçti

Hindistan S-400  almaktan vazgeçti

DÜNYA Haberleri

ABD’nin, Rusya’dan hava savunma sistemi S-400 almak için anlaşma yapan Hindistan’a yaptığı baskılar sonuç verdi.

ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) üzerinden cezalandırmakla tehditlerinin ardından Hindistan geri adım atarak S400’lerden vazgeçti. Hint yetkililer, Patriot ve THAAD füzeleri için ABD ile ciddi ilerleme kaydettiklerini açıkladı. Geçen yıl Rusya ve Hindistan, ABD’nin Yeni Delhi’ye yönelik yaptırım tehditlerine karşın S-400 anlaşması imzalamıştı. 5.4 milyar dolar değerinde olduğu söylenen anlaşma, Hindistan’a beş adet S-400 bataryası gönderilmesini öngörüyordu.

SUUDLAR DA İSTİYOR
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Âl-Suud, geçtiğimiz sene Rusya’nın başkenti Moskova’da Devlet Başkanı Putin’le bir araya gelerek S-400 füze savunma sistemi alımı konusunda ön anlaşma imzalamıştı. Suudi Arabistan daha sonra, Washington yönetiminin talebi doğrultusunda ABD’den 44 THAAD almayı da kabul etmişti, bunların tamamı için 15 milyar dolar ödenmesinde anlaşmaya varmıştı. Çin de 2015 yılında imzaladığı anlaşmanın ardından ilk S-400’leri geçtiğimiz sene almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...