Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kosova'da 7 ayın ardından öğrenciler yeniden ders başı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kosova'da 7 ayın ardından öğrenciler yeniden ders başı yaptı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kosova'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında kapalı olan okullar 7 ay aradan sonra yeniden açıldı.

Kosova’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında kapatılan okullar, alınan tedbirlerle bugün yeniden açıldı. Kosova Eğitim Bakanlığı’nın talimatı uyarınca eğitim iki aşamada gerçekleştirilecek. Birinci aşamada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri bugün itibariyle eğitime başladı. 21 Eylül’de başlayacak olan ikinci aşamada ise 7, 8 ve 9. sınıflar ile liselerin 11. ve 12. sınıfları yeniden ders başı yapacak.
Okullarda virüsün öğrenci ve öğretmenler arasında yayılmasını önlemek amacıyla maske takma zorunluluğu getirilirken, sınıflardaki öğrenci sayıları da azaltılarak sosyal mesafeye uygun biçimde oturma düzeni oluşturuldu. Kosova Eğitim Bakanlığı, okullara yarım milyon maske dağıttı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...