Hizbullah gazetecileri limana davet etti

Düzenleyen:
Hizbullah gazetecileri limana davet etti

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Lübnan'daki Hizbullah'ı hedef alarak paylaştığı bir harita ile Beyrut'ta Hizbullah'a ait gizli silah deposu bulunduğunu iddia ederek "Beyrut'ta yeni bir patlama olabilir" dedi.

Netanyahu'nun iddiasına cevap Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah'tan geldi. Netanyahu'nun Lübnan halkını Hizbullah'a karşı kışkırtmaya çalıştığını söyleyen Nasrallah "Beyrut ile banliyöler arasında bir yerden bahsediyor, füze depolayıp ürettiğimizi iddia ediyor. Medyanın, söz konusu tesise girip şahitlik etmesine izin vereceğiz. Böylece bütün dünya yalanını ortaya çıkaracaktır" dedi. Netanyahu BM'deki konuşmasında Lübnan'ın başşehri Beyrut'ta Hizbullah'a ait gizli silah deposunun bulunduğunu iddia eden ve depoların yer aldığı bir haritayı gösterirken “Beyrut Limanı'nda geçtiğimiz ay korkunç bir patlama oldu. Bir sonraki patlama Beyrut'un Janah Mahallesi'nde olabilir. Burada Hizbullah'ın gizli bir silah deposu var, etrafı sivillere ait evlerle çevrili. Janah sakinlerine sesleniyorum. Şimdi harekete geçmeli ve bunu protesto etmelisiniz. Çünkü burada patlama olursa başka bir trajedi yaşanabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...