Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus askerlerinin Donbass bölgesindeki TikTok paylaşımlarına soruşturma

Düzenleyen:
Rus askerlerinin Donbass bölgesindeki TikTok paylaşımlarına soruşturma

DÜNYA Haberleri

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından, Rus askerlerinin Ukrayna’nın Donbass bölgesinde bulunduğuna dair 546 TikTok paylaşımı hakkında inceleme başlatıldı.

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Donbass Bölgesi’ndeki gerilim hala devam ederken, Rusya’da çok sık kullanılan sosyal paylaşım sitesi TikTok ’ta birçok görüntü paylaşıldı. Söz konusu paylaşımlarda, Rus askerlerinin Ukrayna’nın Donbassbölgesine gittiği, buradaki Rusya yanlısı ayrılıkçı milislere destek verdiği ve Ukrayna ordusuna karşı operasyonlarda yer aldığına dair görüntüler yer aldı.
Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından yapılan açıklamada, Rus askerinin Donbass'da bulunduğuna dair 546 adet TikTok paylaşımının inceleme altına alındığı kaydedildi. Bahsi geçen paylaşımlarda sahte görüntülere yer verildiği ve kamuoyunun yanıltıldığını belirten Roskomnadzor, başlatılan incelemenin ardından savcılık üzerinden görüntüleri paylaşan kişilere yönelik suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti. Roskomnadzor, savcılık üzerinden başlatılması planlanan soruşturmanın ardından ise, yanıltıcı görüntüleri paylaşan her bir kişiye 5 milyon rubleye (500 bin TL) kadar para cezası verilebileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...