İsveç’ten YPG’ye 10 milyon avro

İsveç’ten YPG’ye 10 milyon avro

DÜNYA Haberleri

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Stockholm'de terör örgütünün sözde yetkililerini ağırladı

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG, Avrupa ülkelerinden destek görmeye devam ediyor. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Stockholm'de teröristlerin kurduğu Suriye'deki sözde özerk yönetimden Bedran Çiya Kurd ve Şiyar Ali’yi ağırladı. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, terör örgütü yetkililerine "İsveç, Türkiye'ye askerlerini Suriye'den çekme çağrılarını tekrarladı" dedi. Sözde özerk yönetimin yetkilileri ise "İsveç'in kendilerini geçmişte de ciddi şekilde desteklediğini, İsveç merkezli kurumların sahada çalıştığını" söyledi. Bakan Linde de 2022 yılında "Suriye'nin kuzeydoğusu için" ayrılan fonun 10 milyon avro artırılacağını açıkladı.

ÖNCEDEN DE GÖRÜŞMÜŞLERDİ
Daha önce de İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, "SDG" adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin ile görüşerek desteklerini iletmişti. Hultqvist, Şahin'le görüşmesinde "İsveç olarak, sizlerle uzun süre iş birliği yapmaya ve yardım etmeye hazırız" ifadesini kullanmıştı. YPG/PKK'ya destek veren ülkeler arasında yer alan İsveç, Suriye'nin doğusunda örgüt işgalindeki bölgelere belli aralıklarla resmî heyetler göndererek terörist elebaşlarıyla görüşüyor. İsveç, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke şehrine bağlı Malikkiye ilçesinde irtibat ofisi hazırladı. YPG/PKK'nın sözde özerk yönetimlerine maddi destek sağlayan İsveç, yardım kuruluşları yoluyla da bölgedeki altyapı çalışmalarına destek oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...