Japonya'dan Pfizer kararı: 120 milyon doz aşı alınacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Japonya'dan Pfizer kararı: 120 milyon doz aşı alınacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Sağlık çalışanlarına ve 65 yaş üstü kişilere 3'üncü doz aşıyı uygulamaya hazırlanan Japonya, ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile 120 milyon doz koronavirüs aşısı almak için anlaştı.

Japonya'da koronavirüse karşı aşılama çalışmaları sürüyor. Son olarak halkın yüzde 63,1'inin çift doz aşılandığını açıklayan hükümet, 3'üncü doz için kolları sıvadı. Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı, ABD'li dev ilaç şirketi Pfizer ile 2022'nin ilk ayından itibaren ek 120 milyon doz aşı alınmasını kapsayan anlaşma imzaladı.

Ortaya çıkan varyantlar ve ikinci dozun üzerinden geçen süre nedeniyle aşıların etkisini kaybetmesi, Japonya'da üçüncü doz çalışmalarının hız kazanmasına neden oldu. Daha önce yapılan açıklamada 3'üncü dozun sağlık personeline yıl bitmeden, 65 yaş üstü kişilere ise gelecek yıl başında yapılmasının planlandığı belirtilmişti.

200 MİLYONLUK ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Bakanlık, Moderna ile ilave 50 milyon, Novavax'tan ilave 150 milyon doz tedarik edilmesi için anlaşmaya varmıştı.

126 milyon nüfuslu Japonya'da, Covid-19'a karşı sağlık çalışanlarının aşılanması şubat, 65 yaş üstünün aşılanması nisan ayında başlamıştı.

Japonya'dan Pfizer kararı: 120 milyon doz aşı alınacak

Japonya'da 19 eyalette uygulanan OHAL, Covid'in etkilerinin azalması nedeniyle 1 Ekim'de kaldırıldı.

AŞILARDA YABANCI MADDE SAPTANMIŞTI

Japonya'da yapılan araştırmalar neticesinde içeriğinde yabancı madde saptanan Moderna üretimi bazı aşı serilerinin kullanımı askıya alınmış, korkuya neden olan saptamanın ardından, ülkede uygulanan Pfizer aşıları da araştırılmıştı.

Yapılan araştırmalar sonucunda Tokyo ve Osaka yakınında bulunan ilçelerde saptanan yabancı maddeli aşı şişeciklerinin sayısının 100'e yaklaştığı ve sşılama kampanyasında yabancı maddeli dozların uygulanmadığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...