İsrail soykırım yapıyor: 82 ailenin tüm üyeleri öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsrail soykırım yapıyor: 82 ailenin tüm üyeleri öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

"Hamas'ı vuracağım" diyen İsrail'in öldürdüğü Filistinlilerin yüzde 99’unun sivil olduğu belirlendi.

Gazze’de bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Dün 400 sivil katledildi. Can kaybı 2 bin 670’i geçti, 10 bin yaralı var. Hayatını kaybedenlerin 800’e yakını çocuk ve bebek... Hastaneler bile hedef alındı. 82 Filistinli aileden 1000 kişinin öldüğü, hayatta kimsenin kalmadığı, bu ailelerin nüfus kaydından silindiği açıklandı. 1000’den fazla kişinin de enkaz altında olduğu aktarıldı.

İsrail “Hamas’ı vuruyorum” diyerek dünyayı kandırsa da, resmî rakamlara göre ölenlerin yüzde 99’unun sivil olduğu belirtildi. İsrail’in saldırılarında en az 71 okul, 145 sanayi tesisi, 61 medya merkezi, 18 cami yıkıldı. 820 bin kişi BM’nin okullarına sığındı. 450 binden fazla Filistinli evsiz kaldı. İsrail, kara harekâtı planını daha rahat yapabilmek için yaklaşık 2 milyon Gazzeliye “Güney’e gidin” baskısı yapıyor. Evlerinden alabildikleri birkaç parça eşya ile yola koyulan halk, bir yandan sivil konvoyları hedef alan bombalardan kaçmaya çalışıyor, diğer yandan yol kesen Hamas ile mücadele ediyor.

İsrail soykırım yapıyor: 82 ailenin tüm üyeleri öldürüldü

Ana güzergâhlara barikat kuran Hamas, tehdit ederek Filistinlilerin geçmesini engelliyor. Güneye gitmeyi başaran Gazzeliler, Maghazi Kampına sığınıyor. Sürgün edilenlerden biri de Muhammed... Üç çocuk babası olan Muhammed, yol boyu çektiği sıkıntıları ve zulmü anlattı: Hiçbir şeyimiz kalmadı, yardım da gelmiyor. Durum çok kötü, bir yerden bir yere gitmek bile güvenli değil. Her iki tarafın da rehinesi olduk. Hem İsrail’in, hem Hamas’ın. Bizi kendi çıkarlarına göre kullanmak istiyorlar.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
AB16 Ekim 2023 13:19

Hamas halkını tehdit etmez.

Sonraki Haber Yükleniyor...