BM'den Ukrayna uyarısı: Savaş, küresel gıda krizine sebep olabilir

BM'den Ukrayna uyarısı: Savaş, küresel gıda krizine sebep olabilir

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna’yı işgalinin yıllarca sürebilecek küresel bir gıda krizine yol açabileceği konusunda uyardı.

Ukrayna'nın ihracatının savaş öncesi seviyelere dönmemesi hâlinde bazı ülkelerin kıtlıkla karşı karşıya kalabileceğini dile getiren BM Genel Sekreteri Guterres “Savaşın etkileri, iklim değişikliği ve pandemiyle birleştiğinde on milyonlarca insan yetersiz beslenme, toplu açlık ve kıtlığa sürüklenebilir. Sayın Putin Ukrayna limanlarını açın. Birlikte hareket edersek, dünyamızda yeterince yiyecek var. Ancak bugün bu meseleyi çözmezsek, önümüzdeki aylarda küresel gıda kıtlığı hayaletiyle karşı karşıya kalacağız” dedi. Guterres, gıda ihracatının normale dönmesi için Rusya ve Ukrayna'nın yanı sıra ABD ve AB ile yoğun temas içinde olduklarını söyledi.

12 MİLYAR DOLAR DESTEK

Dünya Bankası da Guterres’in açıklamaları ile eşzamanlı olarak gıda güvensizliğine yönelik projeler için 12 milyar dolar değerinde ekstra fon açıkladı. Banka, bu tür projeler için mevcut toplam miktarı önümüzdeki 15 ay içinde 37 milyar doların üzerine çıkaracak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...