9 gün önce ameliyata alınan Papa'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
9 gün önce ameliyata alınan Papa'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama

DÜNYA Haberleri

Papa dokuz gün önce geçirdiği ameliyatın ardından cuma günü taburcu edildi. Doktoru, "durumunun eskisinden daha iyi" olduğumnu söyledi.

Papa Francis dokuz gün önce fıtığını onarmak ve ağrısını gidermek için Roma hastanesinde karın ameliyatı geçirdi. Cuma günü taburcu edilen Papa'nın durumunun "eskisinden daha iyi" olduğu söylendi.

86 yaşındaki Papa, hastaneden tekerlekli sandalye ile ayrıldı. Kendini bekleyen ve iyi dileklerde bulunan kalabalığı selamladı.

7 Haziran'da 3 saatlik ameliyatı yapan cerrah, "Papa'nın durumu iyi, eskisinden daha da iyi" dedi.

İki yıldan kısa bir sürede üç kez hastaneye kaldırılan Papa Francis, doğrudan Vatikan'a dönmek yerine, yurtdışı gezilerinden sonra sık sık teşekkür etmek için uğradığı ünlü St. Mary Major Bazilikası'nda tekerlekli sandalyesinde 10 dakika dua etti.

GÖRÜŞMELER 18 HAZİRAN'A KADAR İPTAL

Ameliyattan hemen sonra Vatikan, papanın tüm görüşmelerinin 18 Haziran'a kadar iptal edileceğini söyledi. Francis'in önümüzdeki hafta Vatikan'da yapması beklenen randevular arasında Küba ve Brezilya cumhurbaşkanlarıyla yapılacak görüşmeler de var.

Resmi olarak duyurulan taahhütler arasında, Ağustos ayı başlarında Portekiz'e yapılacak hac ziyaretleri ve 31 Ağustos'ta Moğolistan'a yapılacak bir gezi yer alıyor. Gezi, bir papazın Asya ülkesine ilk ziyareti olacak.

Kaynak: The Washington Times

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...