Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2026 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. AB Komisyonu Başkanı Leyen: Putin kaybedecek AB kazanacak
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Dünya

AB Komisyonu Başkanı Leyen: Putin kaybedecek AB kazanacak

Son Güncelleme: 14 Eylül, 2022 - 13:41
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
AB Komisyonu Başkanı Leyen: Putin kaybedecek AB kazanacak
Fotoğraf Başlığı AB Komisyonu Baskani Leyen: Putin kaybedecek AB kazanacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Avrupa Parlamentosu (AP) Strazburg Genel Kurul oturumunda Rusya, Ukrayna savaşına dair açıklamalarda bulundu ve savaşın galibinin Ukrayna olacağını söyledi.

Kaydet
a- | +A

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Strazburg Genel Kurul oturumunda Rusya-Ukrayna savaşına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'nın da katıldığı oturumda açıklamalarda bulunan Leyen, ilk günden beri Ukrayna'nın yanında olduklarını belirterek, "Bugüne kadar savaş esnasında Birliğin Durumu konuşması yapılmamıştı. İnsanlar, sirenler ve savaşın sıkıntıları ile uyanıyor. Rus güçleri sınırı geçer geçmez cevabımız çok hızlı oldu bununla gurur duyabiliriz. AB içinde yeniden güçlü olabiliriz ve olmalıyız. Bu sadece Avrupa ya da Ukrayna için değil, bütün dünya için geçerli. Sadece Rusya'nın savaşı için değil, enerji ve ekonomi için yapılacak tüm savaşlara karşı da güçlü olmalıyız. Bugünkü savaşta Putin kaybedecek, Avrupa ve Ukrayna kazanacak. Başkanın eşini, öldürülen çocukların aileleriyle birlikte yürürken gördük. Çanlar, suçsuz yere öldürülen masumlar için çaldı. Bunlar hafızalarımıza kazındı. Bugün, sayın başkanın eşi de bizimle. Biz bir kahramanlık tanıdık. Eşiniz, siz ve çocuklarınız bir topluma cesaret verdiniz. Halkınıza uluslararası alanda ses oldunuz. Avrupalı kahraman bir millet oldunuz. Sizinle ilk günden beri birlikteyiz. Silahlar, hastaneler, krediler ve Rusya'ya karşı yaptırımlarla bunu yaptık. Yaptırımlar yürürlüktedir ve devam edecektir. Bu konuda çok açık olalım" dedi.

‘ENERJİ YATIRIMLARI YAPILACAK’

Rusya'nın fosil yakıtlarına olan bağlılıktan kurtulmak için kararlı olduklarını söyleyen Leyen, "Enerji fiyatları geçen yıla göre 10 kat arttı. Çok sayıda şirket Avrupa'dan ayrıldı. Ancak aldığımız tedbirlerle geçen yıl yüzde 95 olan Rus enerjisine olan bağımlılığımız yüzde 9'a düştü. Ukrayna'dan 2024 yılında başlatmayı düşündüğümüz elektrik alımına şimdiden başladık. Hatları sadece 2 haftada bağlamayı başardık. Üye ülkelerle de gaz fiyatlarına tavan fiyat uygulaması konusunda çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Enerji krizine karşı çözüm önerilerine de değinen Leyen, yeni yenilenebilir enerji yatırımları yapılacağını belirtti. Almanya'nın bir bölümünde faaliyete geçen hidrojen enerjili trenler gibi birçok alanda hidrojen enerjisine büyük yatırımlar yapılacağını söyleyen Leyen, 2030'da hidrojen temelli bir enerji planı olduğunu bildirdi. Leyen ayrıca, Avrupa Hidrojen Bankası kurulacağını ve 3 milyar euro ile gelecekteki hidrojen piyasasını kurmak için yatırım yapılacağını da sözlerin ekledi.

‘AB LİTYUM EGEMENLİK FONU KURMAK İSTİYORUM’

Geçmişten ders alınarak AB'nin yeşil paketine daha çok önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Leyen, "Lityum, petrol ve gazdan daha önemli hale gelecek" dedi. Lityum kaynaklarının kontrol ve üretiminin yüzde 70'inin Çin tarafından yapıldığını söyleyen Leyen, AB'nin ender madenler konusunda yeni bir program başlatacağını ifade ederken, "Kendi lityum ve pil üretimimizi sağlamak için gelecekte yeni bir AB lityum egemenlik fonu kurmak istiyorum" dedi.

‘DOĞAYI BİRİNCİ ORTAĞIMIZ YAPACAĞIZ’

İklim krizine karşı önümüzdeki günlerde önemli tedbirler alınacağını da ifade eden Leyen, "Doğayı birinci ortağımız yapacağız. COP27 toplantısında programımızı sunacağız. Hiçbir ülke, tek başına iklim değişikliğiyle mücadele edemez. Avrupa büyük bir kapasiteye muhtaç. Orman yangınları ile mücadele için 10 uçak ve 3 helikopter eklenerek ekipmanımız genişletilecek" açıklamasında bulundu.

KRALİÇE 2. ELİZABETH'İN SÖZLERİYLE BİRLİK ÇAĞRISI

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'e de yer veren Leyen, "Kraliçe, geçen yüzyılda yaşanan yıkımlara karşı hizmetine olan bağlılığını gösterdi. Kraliçe'nin salgın nedeniyle içinde olunan duruma karşı söylediği 'hep birlikte üstün geleceğiz' sözlerini örnek almalıyız. Bugün ihtiyacımız olan budur. Nükleer santralin işgali, yakılan buğday tarlaları sadece uluslararası kuralların ihlali olmamış, dış politikamızı da yeniden kurmamız gerektiğini göstermiştir. Avrupa Birliğini destekliyorum. Demokratik olan ülkelerle birlikte çalışacağız" dedi.

'KENDİMİZİ DAHA İYİ KORUMALIYIZ'

AB'nin dış güçler tarafından manipüle edilmek istendiğini de söyleyen Leyen, "Yabancı ülkeler, yapılan mali desteklerle kurumlarımızı tehdit ediyor. Amsterdam Üniversitesi sözde bağımsız olan ama Çin tarafından desteklenen bir araştırma merkezini kapattı. Kendimizi daha iyi korumalıyız. Bu nedenle, 'Demokrasi Koruma Paktı' kuracağız. Bu uzun bir yolculuk. Demokrasimizi korumamız gerektiğini anladık" ifadelerini kullandı.

‘YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN AB İÇİN ÖNEMLİ HEDEF’

Yolsuzlukla mücadelenin AB için önemli bir hedef olacağını belirten Leyen, "Yabancı ajanlar, şirket ve vakıfların şüpheli olan fonlarını Avrupa'da yolsuzluk için kullanabiliyor. Bu nedenle AB Komisyonu yakında yolsuzlukla mücadele paketi hazırlayacak. Bu sayede içeride ve dışarıda yaptırımlar öngören bir mekanizma kurulacak. Demokrasi demode olmadı ama vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için güncellenmelidir. Vatandaşların sadece seçimlerle değil başka yollarla da demokratik hayata katılmalarını arzu ediyoruz" dedi.

AVRUPA'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

AB'nin en çok sıkıntı yaşadığı konulardan biri olan göç krizine değinen Leyen, dayanışma odaklı bir yaklaşımla, temel haklara saygılı ve göç baskısı altındaki ülkeler için üye ülkeler arasında dayanışmayı esas alan bir Avrupa istediğini söyledi. "Göç konusunda bir Avrupa Konvansiyonunun zamanı geldi" diyen Leyen, daha önce de hedefler arasında açıklanan göç konvansiyonu konusunda detay vermeyerek, Avrupalılara Ukraynalı sığınmacılara sahip çıkma çağrısı yaptı.


BAKMADAN GEÇME
Ursula Von der Leyen halen koltuk krizini unutamamış
HABER
Ursula Von der Leyen halen koltuk krizini unutamamış

Yazar : GÜLCAN AYBOĞAN
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 14 Eylül, 2022 - 13:41
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Saat 21.00'i işaret edip
    İslam Memiş'ten gram altın tahmini
    Kaydet
  • 2
    Gornik Zabrze-Fenerbahçe maçı hangi kanalda, nereden izlenir? (UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu)
    Gornik Zabrze-Fenerbahçe maçı hangi kanalda?
    Kaydet
  • 3
    Fed faiz kararını açıkladı! Warsh: Enflasyon yüksek kalırsa, faiz çözümün parçası
    Fed faiz kararını açıkladı!
    Kaydet
  • 4
    Balıkesir Altınoluk yangın son durumu ne, söndürüldü mü?
    Balıkesir Altınoluk yangın son durumu ne, söndürül...
    Kaydet
  • 5
    Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası duyurdu! Yasal düzenleme Meclis'e geliyor
    Erdoğan duyurdu, yasal düzenleme geliyor
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Amacın nedir ahbap?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Celladına âşık olmak!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Yeni Türkiye, Erdoğan’ın yeni paradigma inşası ve 25 yılın özeti
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Boru hattından güç hattına: Kerkük'ten Ceyhan'a yeni jeopolitik dönem
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan Satın almak özgürlükse…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • PARA ÇEKECEKLER DİKKAT!
    PARA ÇEKECEKLER DİKKAT!
    Kaydet
  • Önüne çıkan araca çarpıp karşı şeride savruldu! Yürekleri ağza getiren kaza kamerada
    Önüne çıkan araca çarpıp karşı şeride savruldu! Yürekleri ağza getiren kaza kamerada
    Kaydet
  • İcra yok, onay yok! Emekli maaşlarından otomatik kesinti dönemi resmen başladı
    İcra yok, onay yok! Emekli maaşlarından otomatik kesinti dönemi resmen başladı
    Kaydet
  • Malazgirt'in 955 yıllık sırrı çözülüyor!
    Malazgirt'in 955 yıllık sırrı çözülüyor!
    Kaydet
  • F.Bahçe'nin Devler Ligi'ndeki yeni rakibi belli oldu
    F.Bahçe'nin Devler Ligi'ndeki yeni rakibi belli oldu
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Altın için yeni risk! 2007’den sonra bir ilk yaşanıyor
Altın için yeni risk! 2007’den sonra bir ilk yaşanıyor
Kaydet
Arjantin'de helikopter düştü! Üst düzey yetkililer de içindeydi
Arjantin'de helikopter düştü! Üst düzey yetkililer de içindeydi
Kaydet
Antalya, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, İzmir... Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor
Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası
|
Haber Özeti
Yükleniyor...
Seslendirme

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.