AB Komisyonu'ndan skandal Türkiye açıklaması: 'Tehditlere son verin, Yunanistan'ın yanındayız'

Düzenleyen: / Kaynak: Haber7
AB Komisyonu'ndan skandal Türkiye açıklaması: 'Tehditlere son verin, Yunanistan'ın yanındayız'

DÜNYA Haberleri  / Haber7

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano Yunanistan'a destek mesajı vererek, "Türkiye'den tehdit söylemlerine son vermesini bekliyoruz" sözleriyle skandal bir ifadeye imza attı.

Yunanistan'ın üst üste kışkırtmaları ve Türkiye'ye karşı kara propagandaları sebebiyle gerilen Ankara-Atina gerginliğine, AB Komisyonu'ndan skandal bir tepki geldi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, ABD'ye ait zırhlı araç ve tankların Türkiye'nin çok yakınındaki adalara çıkarılmasıyla farklı bir boyut kazanırken, Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, "Türkiye'den tehdit söylemlerine son vermesini bekliyoruz" açıklamasıyla Batı ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya çıkardı. 

"YUNANİSTAN'LA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuka saygı kapsamında tüm AB ülkelerinin egemenliğine saygı duyması gerektiğini söyledi.

Stano, Yunanistan'ın bir AB üyesi olduğunu belirterek, Türkiye'ye "tansiyonu düşürme ve sadece Yunanistan'la değil tüm AB ülkeleriyle yapıcı işbirliği yolunu izleme" çağrısı yaptı.

AB yetkilisi Stano, "Türkiye'den tehdit söylemlerine son vermesini bekliyoruz" diyerek, AB'nin Yunanistan'la dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...