ABD basını Gazze saldırılarını ele aldı: Netanyahu felakete sürükledi, gitmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD basını Gazze saldırılarını ele aldı: Netanyahu felakete sürükledi, gitmeli

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD basını, Tel Aviv yönetimini hedef aldı. Netanyahu'nun bir an önce görevi bırakması çağrısı yapılırken, Gazze'ye karadan girmenin 'korkunç hata' olacağı belirtildi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail ordusu saldırıya "Demir Kılıçlar" operasyonu ile karşılık verdi. İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne bombalar yağdırdı. Çatışmaların 11'inci günü en kanlı saldırıya sahne oldu. İsrail ordusu hedefine aldığı El-Ehli Baptist Hastanesini vurdu. Saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insan canından oldu. Tüm dünyadan tepkiler peş peşe gelirken ABD bir kez daha İsrail'e desteğini açıkladı.

ABD basını Gazze saldırılarını ele aldı: Netanyahu felakete sürükledi, gitmeli

Hastane katliamının ardından İsrail'e giden ABD Başkanı Joe Biden, Binyamin Netanyahu ile bir araya gelip yanlarında olduklarını tüm dünyaya duyurdu. 

ABD basını Gazze saldırılarını ele aldı: Netanyahu felakete sürükledi, gitmeli

"NETANYAHU FELAKETE SÜRÜKLEDİ"

ABD basını ise Netanyahu yönetimindeki İsrail'in Filistinlilere yönelik tutumunu eleştirdi. New York Times gazetesinde yayınlanan bir görüş yazısında, Netanyahu'nun İsrail'i felakete sürüklediği ve gitmesi gerektiğinin altı çizildi. 

İsrailli gazeteci Gershom Gorenberg imzalı yazıda, Netanyahu'nun, Gazze'nin Batı Şeria'dan bağımsızlığını güçlendirmenin ve Filistinlileri zayıflatmanın bir yolu olarak bölünmeyi olumlu gördüğü belirtildi.

ABD basını Gazze saldırılarını ele aldı: Netanyahu felakete sürükledi, gitmeli

"NE KADAR ÇABUK GİDERSE O KADAR İYİ"

"Yıkıcı krize rağmen Netanyahu'nun hükümeti işlevsiz durumda." denilerek şunlar aktarıldı:

Başbakanın Gazze'ye kaçırılan İsraillilerin aileleriyle görüşmesi bir haftadan fazla sürdü. Bir komşu yedek askerlik görevine gitti. Tel Aviv'deki yeni bir füze alarmının ardından kızım bana mesaj atarak güvende olduğunu söyledi. Bunların hiçbirinin olması gerekmiyordu.

Bu anormal bir doğal afet değildi. Netanyahu başarısız oldu ve politikalarıyla birlikte değiştirilmesi gerekiyor. Bu, ne kadar çabuk gerçekleşirse o kadar iyi olur.

"ŞİMDİ GAZZE'Yİ İŞGAL ETMEK HATA OLUR"

Aynı medya kuruluşundaki gazeteci Farah Stockman ise "Şimdi Gazze'yi işgal etmek hata olur." diye yazdı. Öfkenin bir strateji olmadığı belirtilerek, İsrail'in halkını koruma hakkı ve sorumluluğu olduğu belirtildi.

Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ifadesiyle "güçlü intikam" arzusunun, sağlam stratejik düşüncenin yerini tutamayacağına dikkat çekildi.

"İSRAİL, ABD'NİN 11 EYLÜL'DEN SONRAKİ HATALARINI TEKRARLIYOR"

Yazının devamında şu görüşlere yer verildi: İsrailli yetkililerin, öfkeli halkı yatıştırmaya çalışırken, kendi halkları, Arap komşuları, Amerikalı müttefikleri ve dünya için bu kritik anda korkunç bir hata yapmalarından korkuyorum. Kara birlikleri, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın deyimiyle Hamas'ı 'yeryüzünden silmeyi' amaçlayan bir işgale hazırlanıyor. İsrail, ABD'nin 11 Eylül'den sonra yaptığı hataların aynısını tekrarlıyor gibi görünüyor.

ABD basını Gazze saldırılarını ele aldı: Netanyahu felakete sürükledi, gitmeli

"HAMAS'IN SALDIRILARININ BEDELİNİ NEDEN ÇOCUKLAR ÖDESİN?"

"Gazzelilerin neredeyse yarısı 18 yaşın altında." denilerek, "Hamas'ın saldırılarının bedelini neden onlar ödesin?" sorusu yöneltildi.

"ERTELENMİŞ DEVLET HAYALİ"

Diğer taraftan Gazze ve Batı Şeria'nın, ertelenmiş devlet hayalini gerçekleştirmek için fazla bölünmüş durumda olduğu ifade edildi.

Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin bu bakımdan beklemeye devam ettiği notu paylaşıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda19 Ekim 2023 07:04

koltuklarımıza oturmuş çayımızı içerken ,batıdan insaf ve anlayış bekliyoruz..

Sonraki Haber Yükleniyor...