ABD Başkanı Biden, Papa'yı aradı: Gündem Orta Doğu meselesi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden, Papa'yı aradı: Gündem Orta Doğu meselesi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail-Filistin çatışmasındaki son gelişmeleri ele aldı. Biden, bütün rehineleri Hamas'ın elinden kurtaracaklarını söyledi. Joe Biden, Papa Franciscus ile de Orta Doğu meselelerini görüştü.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı. Biden, Netanyahu'ya "Gazze'deki ihtiyaç sahibi Filistinliler için gönderilen 2 insani yardım konvoyunu memnuniyetle karşıladığını" aktardı. İki lider, Gazze'ye insani yardımların süreceğini teyit etti.

"BÜTÜN REHİNELERİ KURTACAĞIZ"

Joe Biden, 2 ABD vatandaşı rehinenin serbest bırakılması konusunda İsrail'in verdiği destekten dolayı takdirlerini iletti. Biden ve Netanyahu Hamas'ın elinde olan bütün rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'den ayrılmak isteyen ABD vatandaşları ve diğer sivillerin güvenli geçişlerinin sağlanması için devam eden çabalar hakkında da konuştu. Biden ayrıca İsrail'in, sivillerin mümkün olan en iyi şekilde korunması anlamına gelen savaş hukukuna göre hareket etmesi gerektiği hakkında da uyarıda bulundu.

PAPA'YLA ORTA DOĞU ANALİZİ

Bu görüşme sonrası ABD Başkanı Biden, Papa Franciscus'la da konuştu. İkili, bölgede gerilimin tırmanmasının engellenmesi ve Orta Doğu'da kalıcı barış için çalışılması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...