ABD dergisi İsrail'in korkunç işgal stratejisini yayımladı: Saldırıların yavaş yavaş yapılma sebebini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD dergisi İsrail'in korkunç işgal stratejisini yayımladı: Saldırıların yavaş yavaş yapılma sebebini açıkladı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Foreign Policy, İsrail'in Gazze'yi işgal stratejisini yayımladı. Dergiye göre, İsrail tünellerde savaşmadan Hamas'ı yenme ve Gazze'yi işgal etme hesapları yapıyor.

Gazze'de kara savaşı başlarken İsrail'in Gazze'yi işgal etmek  için oluşturduğu stratejiler ortaya çıkıyor. Foreign Policy, 'İsrail Gazze'de Hamas'ı Nasıl Yenmeyi Planlıyor?' başlıklı bir analiz yayınladı ve İsrail ordusunun Gazze stratejisini yazdı.

Foreign Policy'e göre, ABD kuvvetlerinin Felluce'deki 1. ve 2. savaşlarda saldırı yöntemi olarak seçtiği blok blok saldırı yöntemini uygulayan İsrail ordusu bundan sonra kuşatma ve yıpratma saldırılarına odaklanacak.

KARA SAVAŞI AYLAR SÜRECEK

İsrail'in baskın, İstihbarat toplama ve Gazze Şeridi'nde yeni alanlar kazanmayı hedefleyen sıralı ve karmaşık bir yapı izlediği belirtildi. İsrail ordusunun bu alanlardan Hamas liderlerine saldırıp hava desteği almak için geri çekilerek bir plan uyguladıkları yazıldı.

Başarılı olmaları halinde Hamas'ın kontrolünden aldıkları bölgeyi yavaş yavaş dolduracakları yazılırken İsrailli subaylara göre kara savaşı aylar sürecek.

Analizde söz konusu stratejinin ABD'nin uyarıları sonrası şekillendiğine dikkat çekildi ve İsrail ordusunun stratejisi, Gazze Şehri'ni ve kıyı şeridinin kuzey bölgesini izole etmeye odaklanıyor; bu, ABD'nin İsrail'e sivil kayıplarını sınırlama yönündeki baskısından ve İsrail'in tam ölçekli bir kara parçasıyla ilgili karmaşıklıkları kabul etmesinden etkilenen kasıtlı bir yaklaşım' denildi.

Hamas komutanlarının yerinin tespiti ve saldırı sürecinin yavaş yavaş yürütüleceği bildirildi. Saldırıları yavaş yavaş yapmalarının nedeni ise, Hamas'ın füze, roket ve silahlı insansız hava aracı üretme ve konuşlandırma kapasitesini azaltmak.

İSTİHBARAT BASKINLARI DÜZENLENECEK

İsrail'in 2014'te de Hamas'a karşı saldırılarında sivilleri hedef aldığı açık açık yazılan haberde, İsrail ordusunun özel mühendislik gücü olan Yahalom Birimi'nin Hamas'ın tünellerine istihbarat toplamak için baskınlar düzenleyeceği yazıldı.

Kara saldırılarında ağır yenilgi aldığı açıkça görülürken, İsrail ordusunun kendisini hem kentsel hem yeraltı savaş için geliştirdiği belirtildi.

İsrail'in Gazze stratejinin en korkunç parçasını da açık açık yazan Foreign Policy, Hamas'ın tünellerindeki jeneratörleri kullanmasını engellemek için Gazze'ye akaryakıt sevkiyatının durdurduğunu ifade etti.

MÜCADELENİN GİDİŞATINI YERALTI SAVAŞLARI BELİRLEYECEK

Yakıt tıkanıklığının sivilleri boğduğunu itiraf ederken Gazze'deki hastane, kuvöz ve diğer hayati tıbbi makinelere güç sağlayan acil durum jeneratörlerinin çalışmadığı hatırlatıldı.

Tünel savaşının ordu için en zor savaş olduğu belirtilirken, Hamas'ın burada üstünlük kazanabileceği ima edildi. Hamas güçlerinin kör noktalar bularak birden bire ortaya çıktığı için çatışmanın gidişatını belirleyecek olan mücadelenin yeraltı savaşlarında olduğu dile getirildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...