ABD Dışişleri Bakanı Blinken siren seslerini duyunca Netanyahu ile görüşmesini yarıda kesti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken siren seslerini duyunca Netanyahu ile görüşmesini yarıda kesti

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çatışmaların başından bu yana ikinci kez İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşme esnasında siren sesleri çalınca ikili toplantıyı yarıda bırakıp sığınaklara indi.

Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adıyla operasyon başlattı. İsrail de Gazze Şeridi'ne bombalar yağdırdı, 3 bine yakın sivili öldürdü, 2.2 milyon Filistinliyi güneye doğru göç etmeye zorladı. Filistin'e yönelik yapmış olduğu saldırılarda ABD'nin desteğini alan İsrail, bombardımanlarını yoğunlaştırdı. İsrail'e mühimmat desteğinde bulunan Washington yönetimi uçak gemisini bölgeye gönderdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de çatışmaların başından bu yana İsrail'e ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. 

BLİNKEN SİREN SESLERİNİ DUYUNCA GÖRÜŞMEYİ YARIDA KESTİ

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden attığı roketler üzerine yükselen siren sesleri sonrası görüşmeyi yarıda bırakarak sığınağa indi.

5 DAKİKA BOYUNCA SIĞINAKTA KALDILAR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller yaptığı açıklamada, Blinken ve Netanyahu’nun 5 dakika boyunca sığınakta kaldığını belirterek, siren seslerinin sona ermesinin ardından Blinken ve Netanyahu’nun görüşmeyi bitirmek üzere başka bir yere geçtiklerini aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken siren seslerini duyunca Netanyahu ile görüşmesini yarıda kesti

Öte yandan Blinken, Netanyahu ile birlikte bugün savaş kabinesi toplantısına da katıldı. 

Blinken, İsrail ile başladığı Orta Doğu turu kapsamında Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ı ziyaret etmiş ardından yeniden İsrail’e gelmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...