ABD duyurdu, Rusya'yadaki yeni yatırımlar yasaklandı

ABD duyurdu, Rusya'yadaki yeni yatırımlar yasaklandı
Başlık ResmiABD duyurdu, Rusya'yadaki yeni yatirimlar yasaklandi

ABD, Buça'daki olayların ardından Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak Rusya'daki yeni yatırımlara da yasak getirdi.

Kaydet
|

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın en büyük finans kurumu Sberbank ve en büyük özel bankası Alfa Bank'a tam yaptırım getirildi. Açıklamada, "Bu eylemle, Sberbank'ın ve Alfa Bank'ın ABD finansal sistemindeki varlıkları dondurulacak, ABD'li kişilerin onlarla iş yapması yasaklanacak." denildi.

YENİ YAPTIRIMLAR YOLDA

ABD'li şirket ve kişilerin Rusya'da yeni yatırım yapmaları yasaklanacak. Açıklamanın ilgili bölümünde, “Başkan Biden, ABD'li kişilerin Rusya'da yeni yatırım yapmasını yasaklayan ve Rusya'yı küresel ekonomiden daha da izole edecek yeni bir Başkanlık Kararnamesi imzalayacak. Bu eylem, 600'den fazla çok uluslu işletmenin Rusya'dan çıkma kararına dayanıyor... Kararname ile Rusya Federasyonu'nun küresel rekabet gücünün kalıcı olarak zayıflatılması amaçlanıyor." ifadeleri kullanıldı.

BAKMADAN GEÇME
AB
HABER

AB'den Putin'i kızdıracak hamle! Yeni yaptırımlarda kızları da hedefte...

BAKMADAN GEÇME
ABD açıkladı: Rusya
HABER

ABD açıkladı: Rusya'ya yeni yaptırımlar kapıda

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.