ABD, Kosova ve Sırbistan’ı topa tuttu! Balkan ülkelerine sert uyarı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD, Kosova ve Sırbistan’ı topa tuttu! Balkan ülkelerine sert uyarı

DÜNYA Haberleri

Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen gayriresmi nitelikli NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında gazetecilere konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kosova ve Sırbistan arasında artan gerilimi değerlendirdi. Her iki Balkan ülkesinin de uyguladığı politikaları hedef alan Blinken, gerginliği azaltma çağrısında bulundu.

Kosova’nın kuzeyinde yaşayan etnik Sırplar ile NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) askerleri arasında yaşanan gerginlik uluslararası toplum tarafından endişeyle takip edildi.

Başta ABD ve Türkiye olmak üzere birçok ülke tarafları gerginliği tırmandıracak adımlardan uzak durmaya çağırdı.

Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen gayriresmi nitelikli NATO Dışişleri Bakanları toplantısında da Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginlik gündeme geldi.

ABD, Kosova ve Sırbistan’ı topa tuttu! Balkan ülkelerine sert uyarı

ABD'DEN KOSOVA VE SIRBİSTAN'A ELEŞTİRİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken,toplantı sonrasında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Hem Kosova'nın hem de Sırbistan'ın yaptığı hareketleri yanlış bulduklarını belirten Blinken, “Aradığımız cevap gerilimi azaltmak, tek taraflı hareketlerden kaçınmak ve bu normalleşme sürecine geri dönmek. Her ikisine de gelecekte Avrupa Atlantik topluluğuyla bütünleşmeyi vaat eden şey budur” yorumunu yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...