Moldova’da kritik zirve! Avrupa'da birlik ve beraberlik rüzgarları esti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Moldova’da kritik zirve! Avrupa'da birlik ve beraberlik rüzgarları esti

DÜNYA Haberleri

Avrupa kıtasında bulunan ülkelerin liderleri ile Avrupa Birliği kurumlarının Başkanları, Avrupa Siyasi Topluluğunun ikinci zirvesi için Moldova’nın tarihi Mimi Kalesinde bir araya geldi. Ukrayna’ya olan desteklerini tekrarlayan Avrupalı liderler, kıta ülkeleri arasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi Moldova’da yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülke ve üye olmayan 20 ülke liderlerinin katılımıyla gerçekleşen zirvenin ana gündem konusu Ukrayna oldu.

Moldova’da kritik zirve! Avrupa'da birlik ve beraberlik rüzgarları esti

UKRAYNA, NATO'DAN DAVET BEKLİYOR

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, “Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ikinci zirvesini Ukrayna sınırına sadece 20 kilometre uzaklıkta gerçekleştirmemiz, Ukrayna ile olan dayanışmamızın açık bir ifadesidir” yorumunu yaptı.

İhlas Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Vilnius'taki NATO zirvesinde Ukrayna’ya açık davet yapılması ve NATO üyeliği yolunda güvenlik garantileri verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Moldova’da kritik zirve! Avrupa'da birlik ve beraberlik rüzgarları esti

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

AB kurumlarının başkanları da başta Moldova, Ukrayna ve Batı Balkan ülkeleri olmak üzere tüm Avrupa kıtasına birlik mesajları verdi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, “Batı Balkan ülkelerinin liderlerini toplantıda görmekten mutluluk duydum. Bu ülkeler için daha hızlı, daha acil ve daha derin bir Avrupa entegrasyonu istiyoruz” dedi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de yaklaşık 50 ülkenin karar alıcılarının bir arada olmasını “güçlü bir sembol” olarak tanımladı.

Michel, "Bugün enerji, güvenlik, altyapı ve eğitim alanlarında iş birliği yapmak ve bazı çok önemli ortak çıkarları savunmak için daha fazla siyasi yakınlaşma inşa etmeye çalışmak üzere ortak bir siyasi iradeye sahibiz” yorumunda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...