Kosova ve Sırbistan gerilimi tırmanıyor: Türkiye’den dikkat çeken uyarı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kosova ve Sırbistan gerilimi tırmanıyor: Türkiye’den dikkat çeken uyarı

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Kosova’nın kuzeyinde yaşanan gerginlik hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Gerilimi tırmandıracak eylemlerden kaçınma uyarısı yapan Türkiye, kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesi için diyalog çağrısında bulundu.

Türkiye, Kosova’nın kuzeyinde yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ettiğini duyurdu.

NATO’nun Kosova Barış Gücü (KFOR) ve etnik Sırplar arasındaki gerginliğin bölgesel güvenlik ve istikrara zarar verdiğini ifade eden Türkiye, tüm taraflara şiddet olaylarından kaçınma ve gerilimi tırmandıracak eylemlerde bulunmama çağrısı yaptı.

Kosova ve Sırbistan gerilimi tırmanıyor: Türkiye’den dikkat çeken uyarı

TÜRKİYE'DEN DİYALOG MESAJI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kosova Barış Gücü’nün (KFOR) olayların tırmanmasını engelleme yönündeki yapıcı rolünü takdirle karşılıyoruz. Çıkan olaylarda bazı KFOR askerlerinin hafif yaralandığını üzüntüyle öğrendik” ifadeleri kullanıldı.

Bölgede gerilimin azaltılması, kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesinin yegâne yöntemi, halen yürütülmekte olan diyalog sürecinde ilerleme sağlanmasıdır” dendi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...