Kosova ve Sırbistan ateşle oynuyor: NATO’dan çarpıcı uyarı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kosova ve Sırbistan ateşle oynuyor: NATO’dan çarpıcı uyarı

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kosova polisi ile Arnavut belediye başkanlarının etnik Sırp bölgelerinde göreve başlamasına karşı çıkan protestocular arasındaki şiddetli çatışmalardan iki gün sonra Kosova'yı Sırbistan ile gerilimi yumuşatmaya çağırdı.

Kosova’nın kuzeyinde Sırpların yoğun olarak yaşadığı belediyelerde etnik Sırplar ile Kosova polisi arasında gerginlik yaşandı.

Polis, Sırplar tarafından boykot edilen ve seçimle göreve gelen Arnavut asıllı yeni belediye başkanlarının belediye binalarına girişine izin vermeyen göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulundu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’da yaşanan gerginliklerin ardından orduya "savaşa hazır olma" ve Kosova sınırına hareket emri verdi.

Kosova ve Sırbistan ateşle oynuyor: NATO’dan çarpıcı uyarı

NATO'DAN KOSOVA'YA İTİDAL ÇAĞRISI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Kosova-Sırbistan arasındaki gerilim ele alındı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Stoltenberg, “Priştine ve Belgrad, barış ve normalleşmeye giden tek yol olan AB önderliğindeki diyaloğa şimdi girmeli. Priştine gerilimi azaltmalı ve tek taraflı, istikrarı bozucu adımlar atmamalı” yorumunda bulundu.

Stoltenberg, NATO'nun Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamaya devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...