ABD ordusunda ''gizemli kod'' paniği! Çin yerleştirmiş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD ordusunda ''gizemli kod'' paniği! Çin yerleştirmiş

DÜNYA Haberleri

ABD ordusunun altyapısını hedef alan ''gizemli kod'' keşfedildi. Microsoft'un mayıs ayında ortaya çıkardığı yazılımın, ABD ordusunun altyapısını işlevsiz hale getirebilecek kapasitede olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar, kodu Çin'in yerleştirdiğini belirtiyorlar

ABD’de ‘’gizemli kod’’ paniği yaşanıyor. Amerikan ordusunu ve ülke altyapısını hedef alması için programlandığı ifade edilen kodun kaynağına yönelik araştırma yapılıyor.

Teknoloji şirketi Microsoft’un mayıs ayında “gizemli bir kod keşfettikleri” açıklamasıyla varlığı anlaşılan yazılımlardan birinin Amerikan Ordusu ve altyapısını hedef almak üzere internete gizlendiği sanılıyor.

‘‘SAATLİ BOMBA’’

Uzmanlara göre, Çin’in olası Tayvan işgali durumunda aktif hale gelecek yazılım, Amerikan ordusunun faaliyetlerini yavaşlatmakta ve ABD’de elektrik ile su altyapısını bozmakta kullanılarak Çin’e zaman kazandıracak.

New York Times gazetesine konuşan bir Kongre üyesi, yazılımı “saatli bombaya” benzetti. Gazeteye göre, konuyla ilgili çok önemli güvenlik meselelerinin Başkan’la tartışıldığı Beyaz Saray’daki “Durum Odası”nda bir dizi toplantı bile yapıldı.

Ayrıca bazı Kongre üyeleri risklere karşı bilgilendirildi. Çin’in casus yazılımı Amerikan askerini mi yoksa daha geniş olarak sivil yaşamı mı hedef almak için kullanacağı Beyaz Saray içinde tartışma konusu. Daha önce bir Rus grubunun siber saldırısı sonucu savaş uçaklarına yakıt sağlayan depolar geçici olarak kullanılamaz hale gelmişti.

ÇİN’İN SİBER FAALİYETLERİ

Konuyla ilgili soruşturma yapan uzmanlar, Çin’in ABD’ye yönelik siber saldırı faaliyetlerinin düşündüklerinden daha kapsamlı olduğunu belirterek, söz konusu kodun oldukça iyi saklandığı için esas kapsama alanını bulmalarının zaman alacağını ifade ettiler.

Joe Biden’in son dönemde Çin’in olası Tayvan işgaline karşı açıklamalarının da bu siber saldırıları artırmış olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, Biden’ın ‘’Tayvan’ı gerekirse askerle koruruz’’ açıklamasına dikkat çekiyorlar.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...