İran, ABD Başkonsolosluğu'na ve askeri üssüne saldırı düzenledi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırılarına karşılık Erbil'deki ABD üslerini balistik füzelerle vurduğunu duyurdu. Reuters’a konuşan ABD'li yetkililer ise "Erbil'deki füze saldırılarından hiçbir Amerikan tesisinin etkilenmediğini" bildirdi.

Irak’ın Erbil kentinde birçok noktada füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlendiği belirtildi. Başta ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere bölgedeki saldırıları İran üstlendi.

İRAN'DAN IRAK'TA ABD'YE SALDIRI

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada “İran düşmanlarının gerçekleştirdiği terör saldırılarına karşılık olarak bu gece İran karşıtı terörist ve casuslara ait karargahlar balistik füzelerle vuruldu” denildi.

ERBİL'DE PATLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Gece yarısı sularında Erbil’de güçlü patlama sesleri duyuldu.

Yerel kaynaklar Erbil’deki ABD Başkonsolosluğu binası, Erbil’in kuzeyinde yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Harir üssü ile Uluslararası Erbil Havaalanına bomba yüklü SİHA’lar ile füzelerle vurulduğunu aktardı.

SİRENLER ÇALINDI, BÜTÜN UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Saldırı sonrası Uluslararası Erbil Havaalanında bütün uçuşlar askıya alınırken ABD’nin Başkonsolosluğu binasında siren sesleri yükseldi.

Sosyal medyada, saldırının düzenlendiği bölgelerde bulunan evlerin camlarının sarsıldığı, havada füze ve İHA’ları engellemek için kullanılan C-RAM sistemine dair görüntüler paylaşıldı.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

Reuters’a konuşan ABD'li yetkililer "Erbil'deki füze saldırılarından hiçbir Amerikan tesisinin etkilenmediğini" söyledi.

İRAN'DAKİ TERÖR SALDIRILARI

Kirman eyaletinde 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti.

Saldırılarda anma törenine giden 103 kişi hayatını kaybetmiş, 211 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken, İran'da bir günlük yas ilan edilmişti.

SURİYE'DE DE ABD ÜSSÜ HEDEF ALINDI

İç savaş ve çatışmaların yaşandığı Suriye'de ABD ordusunun konuşlandığı bir üsse İran destekli gruplar tarafından saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batı yakasında konuşlanan İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko saz sahasındaki üsse roketlerle saldırdı.

Saldırıda, bir ABD askerinin yaralandığı öne sürüldü. ABD tarafından saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Haseke ve Deyrizor'da ABD ordusunun üsleri, yılbaşından bu yana sık sık roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alınıyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...