ABD tankları Rusya'ya karşı! M1 Abramslar Ukrayna'ya teslim edildi

Düzenleyen: / Kaynak: New York Times
- Güncelleme:
ABD tankları Rusya'ya karşı! M1 Abramslar Ukrayna'ya teslim edildi

DÜNYA Haberleri  / New York Times

ABD, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırı kapasitesini artırmak için yardımlarına devam ediyor. NYT gazetesinin haberinde, Biden yönetiminin ABD yapımı Abrams tankları Ukrayna'ya teslim ettiğini duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar devam ederken, ABD’nin askeri ve finansal desteği devam ediyor. Biden yönetimi, Kiev’in karşı taarruza devam ettiği bu dönemde, Ukrayna ordusunun zırhlı araç kapasitesini yükseltmek için çalışmalarına devam ediyor.

Washington, Ukrayna ordusuna daha önce söz verilen ABD yapımı M1 Abrams tanklarını teslim ettiği ifade ediliyor. New York Times’a (NYT) konuşan iki üst düzey ABD’li yetkili, Ukrayna’ya söz verilen tarihten önce tankların teslim edildiğini ve kısa süre içerisinde savaş alanında kullanılacağını kaydetti.,

NYT’ye konuşan yetililer, ABD’nin Ukrayna’ya vaat ettiği 31 tanktan ilkinin Karadeniz kıyısındaki ülkeye ulaştığını belirterek, Rusya’nın ülkenin güneyinde yer alan çok katmanlı savunma hatlarının yarılmasında kullanılabileceğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamada, Ukraynalı tankçılarının Almanya’da eğitimlerine devam ettiği Abrams tanklarının birkaç gün içerisinde gönderileceğini bildirmişti.

NYT, Ukrayna’ya teslim edilen tankların sayısını belirtmedi.

ABD tankları Rusya'ya karşı! M1 Abramslar Ukrayna'ya teslim edildi

UKRAYNA’YA ASKERİ VE FİNANSAL YARDIM

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi Beyaz Saray’da ağırladığı esnada yaptığı açıklamada, Kiev’e 325 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketini duyurmuştu. 

ABD, Rusya tarafından Ukrayna’nın Luhansk, Donetsk, Zaporjiya, Herson ve Kırım bölgelerini ilhak etmesinden sonra Kiev’e askeri ve finansal destekte bulunmaya başlamıştı. ABD Kongresi, şu ana kadar Ukrayna’ya 113 milyar dolarlık yardımı onaylamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: New York Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...