ABD ve AB, Prigojin'in ölümünü değerlendiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD ve AB, Prigojin'in ölümünü değerlendiriyor

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı

Dün uçak kazasında hayatını kaybeden Wagner lideri Evgeny Prigojin'in ölümüne ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li iki yetkili, uçağın füze ile düşürüldüğünü iddia etti. Öte yandan AB Komisyonu da, Wagner liderinin ölümüne ilişkin iddialara ''Rusya inandırıcı değil, her bilgi teyit edilmeli'' dedi.

Wagner lideri Evgeny Prigojin’i taşıyan uçağın Rusya'da düşmesinin ardından olaya ilişkin merak edilenler ve iddialar artıyor.

'UÇAK FÜZEYLE DÜŞÜRÜLDÜ' 

ABD'li yetkililer, isimlerinin açıklanmaması koşuluyla yaptıkları açıklamada, ABD’nin Prigojin’ini taşıyan uçağın Rusya topraklarından ateşlenen karadan havaya füze ile düşürüldüğünü inandığını belirtti.

Yetkililer, bilgilerin henüz ön hazırlık niteliğinde olduğunu ve inceleme aşamasında olduğunu vurguladı.

Öte yandan Prigojin'in dikkat çeken ölümü, AB Komisyonu'nun da gündemindeydi. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Prigojin’in ölümüne ilişkin iddiaların Rusya'dan yayılan her bilgi gibi teyide muhtaç olduğunu ifade etti.

''RUSYA İNANDIRICI DEĞİL''

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano ise Prigojin’in ölümüne ilişkin, "Bugünlerde Rusya'dan çıkan hiçbir şey inandırıcı değil. Rusya'dan çıkan her şey gibi bunu da doğrulamamız çok zor. Bu nedenle yorum yapamayız." ifadelerini kullandı.

Wagner'in dünyanın pek çok yerindeki eylemlerinin sona ermesinin umdularını söyleyen Stano, "Wagner yalnızca kurucusuyla bağlantılı değil. Wagner'in Kremlin tarafından organize, kontrol ve finanse edildiğini biliyoruz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Dün Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg'a uçtuğu sırada Tver Bölgesi’nde düşen uçakta, Prigojin ve sağ kolu Dmitriy Utkin de dahil toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...