ABD'de eski başkan yardımcısı Mike Pence, başkanlığa aday oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'de eski başkan yardımcısı Mike Pence, başkanlığa aday oldu

DÜNYA Haberleri

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde başkan yardımcısı olan Mike Pence, 2024’te gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde resmen aday oldu. Pence, Donald Trump ile Cumhuriyetçiler'in başkan adayı olmak için yarışacak.

ABD, önümüzdeki sene 5 Kasım’da sandık başına gidecek. Başkanlık ve Kongre seçimlerine daha uzun süre varken şimdiden yarış kızışmaya başladı. ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde Başkan Yardımcısı olan Mike Pence de aday olduğunu açıkladı. Pence, Federal Seçim Komisyonu’na resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Cumhuriyetçiler cephesinde yer alan 63 yaşındaki Mike Pence, adaylığını çarşamba günü doğum gününde yapacağı bir açılış etkinliğinde duyurmayı planlıyor.

BIDEN DA YENİDEN ADAY OLACAK

Öte yandan, mevcut ABD Başkanı Joe Biden da geçtiğimiz ay Demokrat Parti’den tekrar aday olacağını duyurmuştu. Son dönemde oldukça sık sağlık problemleriyle gündeme gelen 80 yaşındaki Biden’ın adaylığına parti içinde bir kesim sıcak bakmıyor. Fakat yapılan kamuoyu anketlerinde Biden’ın istikrarlı olduğu gözüküyor.

Demokrat Parti adına başkanlık yarışına katılan diğer adaylar da ödüllü yazar Marianne Williamson ve eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni Robert F. Kennedy oldu.

CUMHURİYETÇİLERDE LİSTE KABARIK

Cumhuriyetçi Parti adına aday olmak isteyen Trump, henüz resmi bir açıklama yapmadı. Trump'ın partideki rakipleri ise Florida Valisi Ron Desantis, senato üyesi Tim Scott, Güney Carolina’nın eski valisi ve ABD’nin eski Birleşmiş Milletler komisyon üyesi Nikki Haley, 37 yaşındaki çevreci Vivek Ramaswamy, New Jersey’nin eski valisi Chris Christie, Arkansas eyaletinin eski valisi Asa Hutchinson, Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...